Ministras L. Kukuraitis siūlo nemokėti pensijų visų mirusių pensininkų paveldėtojams

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, palaikantis nuomonę, kad būtų teisinga grąžinti per krizę sumažintas pensijas iki 2014 metų vasaros mirusių pensininkų paveldėtojams, vis dėlto siūlo to nedaryti ir rūpintis, kad pensijos didėtų dabartiniams pensininkams.

L.Kukuraitis antradienį tvirtino, jog iki pensijų kompensavimo įstatymo įsigaliojimo 2014 metais mirusių pensininkų turto paveldėtojai neturėtų gauti kompensacijų.

„Tai yra ne pirmą kartą keliamas klausimas, ir jau du kartus Vyriausybė yra atsakiusi, kad nepritaria pensijų kompensavimui paveldėtojams. Viena iš teisinių nuostatų yra, jog turtą galima kompensuoti tuo metu, kai galiojo įstatymas. Įstatymas, kad turėtų būt kompensacija, įsigaliojo vėliau nei mirė tie žmonės. Tai reiškia, kai įsigalioja įstatymas, tų žmonių jau nebebuvo“, - BNS antradienį sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras.

„Visiems - gyviems. Ta nuomonė nesikeičia. Reikia grąžinti viems dabar esantiems gyviems“, - pridūrė L.Kukuraitis.

L.Kukuraitis anksčiau yra sakęs, kad teisingiausias kelias būtų kompensuoti visiems paveldėtojams, o ne tik tiems, kuriems išmokas skirti įpareigojo Konstitucinis Teismas. Finansų ministras Vilius Šapoka anksčiau teigė, kad kompensacijų žmonės galėtų tikėtis nebent 2018 metais.

„Aš sutinku, kad tai socialiai teisinga. Tikrai mūsų valstybė daug kam yra įsiskolinusi ar reikia kompensuoti. Ateinančių metų biudžete tam lėšų nėra numatyta. Čia mums tikrai reikia visiems apsipręsti, ar mes vis nešame lėšas kompensuodami tai, ką valstybė įsiskolino, į praeitį, ar rūpinamės tais, kurie dabar gyvena ar jiems reikalingos pajamos. Aš suprantu, kad tai yra susiję, bet siekis subalansuoti pensijas, kad metai iš metų būtų indeksuojamos ir jos galėtų kilti, šiuo metu yra pagrindinis, todėl kompensuoti mirties atveju, kad artimiesiems būtų skiriama, tam šiuo metu nenumatyta“, - Seime pristatydamas „Sodros“ biudžetą, gruodį kalbėjo L.Kukuraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Swedbankas negrazina pensijinio fondo lėšas mirusiojo tėvui, nes mirusysis paskutinius tris men buvo isiregistraves iš Lietuvos, todel duosim i teismą Swedbanka

kokia kurva

kokia  kurva portretas
ta Kukurpirdy su akiniais ministeriu pastate ????

Anonimas

Anonimas portretas
Gal seimunams IR ministrams nemoketi slgu ,o laukti ,kol numirs?
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių