Ministras: Seimo komitetas galėtų iš naujo diskutuoti dėl NT mokesčio

Parlamentinis Biudžeto ir finansų komitetas galėtų grįžti prie Vyriausybės siūlymo išplėsti nekilnojamojo turto (NT) apmokestinimą, sako finansų ministras Vilius Šapoka.

„Tą klausimą Biudžeto ir finansų komitete tikrai galima iškelti“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė V. Šapoka.

Socialdemokratė Rasa Budbergytė ministro klausė, ar yra svarstoma dėl papildomų pajamų šaltinių, kuriais būtų galima pagausinti lėšas valstybės rezerve, formuojamame ekonomikos lėtėjimo atvejui.

„Ar turite kokių artimiausioje ateityje ketinimų ar planų kažką daryti dėl nekilnojamojo turto mokesčio“, – klausė R. Budbergytė.

Vyriausybės siūlė 0,3 proc. apmokestinti antrą ir daugiau vieno žmogaus turimus būstus, tačiau Seimo pavasario sesijoje tam nepritarta. Premjeras Saulius Skvernelis tuomet teigė, kad NT mokesčio išplėtimui dabar nėra tinkamas metas.

Lietuvas bankas anksčiau siūlė NT mokesčio bazę išplėsti dar labiau – taikyti jį visam būstui, atsižvelgiant į socialiai jautriausias grupes. Anot centrinio banko, mokesčio tarifas turėtų būti progresnis, nustatant nedidelę neapmokestinamos vertės ribą. LB skaičiavo, kad toks modelis leistų viešųjų finansų pajamas iš nekomercinio NT mokesčių padidinti dešimteriopai.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) jau ne vienerius metus Lietuvai siūlo ne tik  išplėsti NT mokesčio bazę, bet ir įvesti automobilių mokestį. Didinti gyventojų mokamą NT mokestį Lietuvai siūlė ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO).

Rugpjūtį S. Skvernelis teigė, kad visuotinio automobilių mokesčio ši Vyriausybė taikyti neketina, bet gali atsirasti registracijos mokestis taršiems automobiliams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
nėr ko diskutuoti... turi būti visuotinas mokestis... o už sekantį būstą ,- didesnis... daug kas jau daro nuomos verslą praktiškai be mokesčių...

...

... portretas
Infliacija - įteisinta VAGYSTĖ. BET - kaip apvogt tuos, kurie pinigų nelaiko, o juos į NT investuoja?

Nepasitikėjimas

Nepasitikėjimas portretas
Seimo komitetas turėtų paskelbti nepasitikėjimą tokiu ministru, kuris vis nerimsta kaip kuo daugiau nulupti kailį piliečiams. Čia tau ne pertekę bankų tarnautojai, čia tau, pienburni, vergais paversti tautiečiai, kurie dirba vien už duonos kąsnį ir už pastogę.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių