Ministrė: radome galimybių beveik 300 tūkst. eurų padidinti finansavimą bendruomenėms

  • Teksto dydis:

Šeštadienį į Kėdainius iš visos šalies sugužėjo bendruomenių atstovai, jau tradicine tapusios bendruomenių kultūrinės šventės „Tai mes“ dalyviai, šventės svečius džiuginantys tautiniais meniniais pasirodymais, kūrybiškais žaidimais ir varžytuvėmis, konkursais, gardžiais tautinio paveldo patiekalais ir nuotaikingomis dainomis.

Šventėje ne tik išrinktas gražiausias tautinis kostiumas, bet svečiai vietoje mokomi žiesti puodus, austi, drožti iš medžio.

Šventės globėja socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, dėkodama bendruomenėms už gražias iniciatyvas, akcentavo, jog bendruomenės yra ta visuomenės ląstelė, kuri jungia žmones, padeda rasti geriausius sprendimus  kiekvienam, nes jų nariai yra arčiausiai žmogaus.

„Šiandien mes susirinkome kartu su bendruomenėmis pabūti kartu, pamatyti, kokie mes esame panašūs ir tuo pačiu skirtingi, kokie esame kūrybiški, išradingi, dainingi ir svarbiausia vieningi, nes tik būdami ir dirbdami kartu mes pasieksime geriausių rezultatų“, - sakė ministrė.

„Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ypatingą dėmesį skiria bendruomeninėms organizacijoms –kaip vienai iš svarbiausių nevyriausybinių organizacijų, sutelkiančių vietos žmones ir atstovaujančių jų prioritetams. Ministerija savo ruožtu siekia stiprinti bendruomenių veiklą ir įgyvendinama Vietos bendruomenių savivaldos programą, todėl šiemet padidino finansavimą bendruomenėms“, - teigia ministrė.

2015 metais Vietos bendruomenių programai įgyvendinti skirta 289 620 eurų daugiau nei pernai (pernai skirta 2,6 mln. eurų). Šioje programoje dalyvauja visos 60 savivaldybių (apie 550 seniūnijų).

Pasak A. Pabedinskienės, 2016 metais bendruomenėms numatoma skirti ypatingą dėmesį, juolab, kad 2016-ieji paskelbti Vietos bendruomenių metais. Ministerija kitąmet numato įgyvendinti naują bendruomenių veiklos finansavimo modelį, kai konkurso būdu bus finansuojami bendruomeninių organizacijų veiklos projektai, skirti bendruomenių veiklos stiprinimui.

Lietuvoje veikia per 1800 bendruomeninių organizacijų, kurių didžioji dalis (per 1500) yra kaimo bendruomenių  organizacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

izaura

izaura portretas
įdomu ar kada nors atrasit pinigų už darbą, dirbantiems pagal sutartis, 24 metai nepakilo nei litu, tragedija toj Lietuvoj

Kaunietė

Kaunietė portretas
Kada ministrė pradės skirti kas yra bendruomenė ir kas yra bendruomeninė organizacija kuri veikia pagal asociacijų įstatymą ir tenkina tik mažą žmonių grupę, o pinigai skiriami vietos bendruomenėm, tai kaip jos įsisavins? Paruoštas Vietos bendruomenių planas 2016 m, apgailėtinas, nors jau ir mėgino taisyti.Ministerijos darbuotojai atsakingi už šį planą verti didžiulės kritikos.Ministerija netikrina kaip išleidžiami šių bendruomeninių organizacijų pinigai.Apraše nereglamentuota kontrolė ir atsakomybė ir taip toliau ir taip toliau, gėda Gerb. ministrei, kad tokie dokumentai rtuošiami Jūsų vadovaujamoje ministerijoje.

Protingai

Protingai portretas
Labai įdomu kada rasit šeimose gyvenantiems vaikams pinigėlių nes jie gyvena skurdo ribos, nes tėvams nerūpi jų likimas bet nerūpi ir valstybej...JIE GYVENA TIK JŪSŲ PAŽADAIS...o jiemS gyventi reikia tai šiandien.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių