Mirusių pensininkų paveldėtojai kompensacijų negaus

  • Teksto dydis:

Per krizę sumažintų pensijų iki 2014 metų vasaros mirusių pensininkų paveldėtojai negaus kompensacijų, nutarė Vyriausybė. Ministrų kabinetas trečiadienį iš esmės pritarė tokiam Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui. Ministras sako, kad kompensacijoms skirtus pinigus geriau išmokėti socialiai jautrioms visuomenės grupėms.

„Suvokiame, kad jau yra teismų sprendimai, nutarimai ir teisiškai tokia kompensacija nepriklauso. Jeigu žiūrime iš socialinės pusės, geriau tuos 29 mln. eurų skirti jautriausioms grupėms, turint galvoje, kad valstybės remiamų pajamų dydis yra nedidinamas ilgus metus. Tokiu būdu geriau pasiektume tuos, kurie yra nukentėję, ir socialiai jautriausias grupes“, - trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė Linas Kukuraitis.

Ministerijos skaičiavimu, jei būtų nutarta išmokėti kompensacijas, tam reikėtų apie 29 mln. eurų, jas galėtų gauti apie 167 tūkst. žmonių - tiek jų mirė iki 2014 metų gegužės 22 dienos, kai įsigaliojo įstatymas dėl kompensacijų.

Ministerijos teigimu, asmuo, kuris mirė iki 2014 metų gegužės 22 dienos, kai įsigaliojo Valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų kompensavimo įstatymas, dar neturėjo teisės gauti kompensaciją.

Ministras anksčiau teigė palaikantis nuomonę, kad būtų teisinga grąžinti pensijas mirusių pensininkų paveldėtojams, vis dėlto siūlo to nedaryti ir rūpintis, kad pensijos didėtų dabartiniams pensininkams. Galutinį sprendimą dėl šių pensijų kompensavimo dar turės priimti Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ada

Ada portretas
Idomus mastymas..zmones lenkdami nugaras ir mokedami mokescius uzsidirbo pensijas,staiga jie turi savo kailiu uzkamsyti valstybes nevykiusius sprendimus ir is ju atimama dalis pinigu.spaustis reikia.vaiku pagalbos reikia prasyti..taip ir nesulaukia kol bus atstatyta tvarka,numirsta...tai buvo is ju atimti,ju pinigai ir jie turi buti grazinti nesvarbu ar jiems patiems ar paveldetojams...jau tampa taisykle kazka i priekines pozicijas ikisti,gal uzvers kanopas ir ju saskaita bus pralobta Kazkas baisaus tokia ciulpike valstybe

...

... portretas
Prie ko čia kažkokie 'paveldėtojai', kodėl LAIKU savo senoliais nepasirūpino, kodėl net ir mirusių sąskaita nori SAVO gyvenimą gerinti?

Juozas

Juozas portretas
Štai Jums ir tikras Karbauskielio veidas,bet tai tik pradžia,dar bus ir daugiau sposu bet ne žmonių naudai
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių