Miškų rinkos atstovai: rastume dialogą su K. Mažeika

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis antradienį prezidentei pateikė Seimo nario Kęstučio Mažeikos kandidatūrą į aplinkos ministrus. Miškų rinkos atstovai tikina, kad nors K. Mažeika aktyviai pasisako už gamtosaugą, dialogą su juo pavyktų rasti.

„Manau, kad rastume dialogą, - Eltai teigė Miško darbų rangovų asociacijos pirmininkas Vidmantas Jusas. - Teko kaip rangovams bendrauti kelis kartus (su K. Mažeika - ELTA). Vertinčiau jį kaip plačiau mąstantį žmogų, ne siaurai, o tai yra gerai ir to reikia“.

Jis tikisi, kad kandidatas į aplinkos ministrus nebūtų fanatiškas miškų apsaugos klausimais.

„Nors jis ir atrodo kaip gamtosaugininkas, bet ne fanatikas, mato visus kitus dalykus labai realistiškai. Sakyčiau, kad galbūt yra gerai. Turint omeny visus numatomus Aplinkos ministerijos siūlymus dėl suvaržymų (miškų ūkinės veiklos - ELTA), manyčiau, kad jis nebus fanatiškas tuo klausimu. (...) Kiek man anksčiau teko bendrauti, manau, jis ieškos kitokių sprendimų gamtosaugai įgyvendinti“, - teigė V. Jusas.

Lietuvos miško ir žemės savininkų asociacijos (LMŽS) pirmininkas Algis Gaižutis sakė, kad tokio kandidato į aplinkos ministrus pasirinkimas nėra blogas, nes K. Mažeika, anot jo, yra įsigilinęs į ministerijos užduotis.

„Kandidatas yra dvejus metus vadovavęs Seimo Aplinkos apsaugos komitetui, įsigilinęs į visą problematiką, už ką atsakinga Aplinkos ministerija. Pasirinkimas, jeigu prezidentė patvirtintų, nėra blogas. (...) Nors komitete kokių esminių sprendimų dėl miškų įstatymo ar nuosavybės teisių nebuvo priimta nei gerų, nei blogų, vis dėlto žmogus gana plataus akiračio, per buvimą Seime įgijęs politinės išminties bei patirties “, - Eltai sakė A. Gaižutis.

Pasak LMŽS pirmininko, ministerijos darbas labai daug priklausys ir nuo pačios komandos, ne tik nuo ministro.

„Ministras vienas daug ko nepadarys, labai daug priklauso nuo komandos. Žinoma, politinė lyderystė yra labai svarbi. Žmogų pareigose atspindi jo atliekami darbai, o kompetencijos šitas žmogus turi, savo stuburą - taip pat. Kiek teko matyti, jis nėra vėjo stumdomas, savo nuostatas turi. Akiratis irgi gana platus, sugeba įsisavinti, apibendrinti“, - mano A. Gaižutis.

ELTA primena, kad antradienį Prezidentūra patvirtino gavusi premjero teikimą dėl Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko K. Mažeikos kandidatūros į aplinkos ministrus.

Aplinkos ministerija vadovo neturi nuo praėjusių metų gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą.

S. Skvernelis į laisvą aplinkos ministro vadovo vietą siūlė „socialdarbietės“ I. Gudžiūnaitės kandidatūrą, tačiau prezidentė ją atmetė argumentuodama tuo, kad kandidatei trūksta patirties ir kompetencijų.

Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kaipgi

O kaipgi portretas
Gamtos naikintojai visada "ras dialogą" su "žaliaisiais", kurie iš tikrųjų nė iš tolo ne žalieji. Ta chebra taip pasivadino arba dėl juoko, arba gal doleriais apsimeta...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių