MITA skatins verslo ir mokslo bendradarbiavimą

  • Teksto dydis:

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skatins verslo ir mokslo bendradarbiavimą. Ji žada įsileisti įmones į laboratorijas, tyrimų centrus. Tikimasi, kad verslininkai ir mokslininkai kartu efektyviau kurs visuomenei reikalingus produktus.

MITA pradėjo įgyvendinti projektą „Mokslo ir tyrimų atvira prieiga“ - jo vadovė Evelina Vainorienė sako, kad projektas ne tik skatins verslo ir mokslo bendradarbiavimą, bet ir didins Lietuvos mokslininkų žinomumą užsienyje.

„Verslo atstovai galės pasinaudoti mūsų mokslininkų turima infrastruktūra ir kartu bendradarbiauti, kuriant visuomenei reikalingus produktus. Taip pat yra sukurtas „Open R&D Lietuva“ tinklas - rinkodaros ženklas. Jo tikslas - padidinti Lietuvos mokslininkų žinomumą ir jis skirtas tam, kad mokslininkai galėtų efektyviau bendradarbiauti Lietuvoje“, - antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo E.Vainorienė.

Anot jos, pagrindinis projekto tikslas yra noras, kad vartotojus pasiektų produktai, sukurti verslininkų kartu su mokslininkais.

Projekto vertė siekia 2,1 mln. eurų, iš jų 85 proc. skirta iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių