Muitinės IT sistema sutvarkyta, vilkikų eilės turėtų mažėti

  • Teksto dydis:

Muitinės departamento Nacionalinė tranzito kontrolės sistema pirmadienį po pietų buvo sutvarkyta, todėl Karaliaučiaus srities ir Baltarusijos pasienyje esančios į Lietuvą norinčių įvažiuoti vilkikų eilės turėtų mažėti.

Muitinės departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Vitas Volungevičius BNS informavo, kad sistema pradėjo veikti 15.30 valandą. Anksčiau planuota, kad gedimas bus pašalintas iki gegužės 9 dienos 11 valandos.

Tranzito kontrolės sistema sugedo gegužės 4 dieną, apie 21 valandą. Kol ji neveikė, muitinės tarpininkai, norintys įforminti tranzito procedūrą vežėjams, turėjo pildyti popierinius dokumentus.

Baltarusijos pasienio tarnyba savo interneto svetainėje skelbia, kad 14 val. duomenimis, Kamenyj Log-Medininkų pasienio poste iš Baltarusijos išvykti  laukia daugiau kaip 550, Beniakonių-Šalčininkų punkte – 170, Privalkos-Raigardo punkte – 230, Kotlovkos-Lavoriškių punkte – 220 vilkikų.

Naujienų agentūros „Interfax“ duomenimis, Karaliaučiaus srities Černyševko-Kybartų pasienio kontrolės punktu eilėje laukė 200 vilkikų eilė, panaši padėtis byvo  ir ties kitais Karaliaučiaus srities ir Lietuvos pasienio kontrolės punktais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių