Naujoji finansų ministrė: Lietuva neišvengs NT ir automobilių mokesčių

  • Teksto dydis:

Paskirtoji finansų ministrė Rasa Budbergytė teigia, kad ekonomikos augimo nestabdantys nekilnojamojo turto bei automobilių mokesčiai Lietuvoje anksčiau ar vėliau turės būti įvesti.

„Aš galvoju, kad, žinoma, ne iki rinkimų, bet po rinkimų reikės peržiūrėti mokesčių sistemą, plėsti mokestinę bazę tikriausiai teks. Yra per daug apmokestinama darbo jėga. Kaip tarptautiniai ekspertai pažymi, gali būti įvesti mokesčiai, kurie nekenkia ekonomikos augimui. Prie jų priskiriami nekilnojamojo turto, taip pat aplinkos mokesčiai. Manau, kad mes niekur nedingsime ir turėsime apie tai galvoti, kaip nepakenkiant ekonomikai mes turėsime bandyti juos įvesti“, - po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite pirmadienį žurnalistams sakė R.Budbergytė.

Gegužės viduryje paskelbtose Europos Komisijos rekomendacijose Lietuvai siūloma mažinti mokestinę naštą mažai uždirbantiems asmenims, perkeliant ją kitiems šaltiniams, kurie palankesni augimui, pavyzdžiui NT ir automobilių mokesčiai. Įvesti NT bei automobilių mokestį Lietuvą ne vienerius metus ragina ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

Buvęs finansų ministras Rimantas Šadžius gegužės viduryje teigė, kad NT ar automobilių mokesčiai šiemet svarstomi nebus, nes Seimo kadencija eina į pabaigą, ir tai svarstyti turėtų naujasis Parlamentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NEIGALUS

NEIGALUS portretas
Negaliu suprast, kas sumąsto tokius marazmus NT ir Transp. priemonių mokesčius...mažinkit valdininkų skaičių 45proc., o Vastybės vadovų būtent 55proc. atlyginimus. Į EUR PK SIŲSTI SU MINIMALIA LT alga. sutaupom per 5metus.. laukia rojusLT

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Na ir valdo senos mergytės...Kodėl išmirštame? Rusijoje tie žmonės, kurie turi vaikų, yra laimingesni, negu tie, kurie vaikų neturi: Taip pat jie yra laimingesni ir Norvegijoje, Vengrijoje, Suomijoje bei Švedijoje. Atrodo, kas čia tokio naujo? Tie mažyliai yra tokie mieli... O ne, JAV vaikų neturintys yra laimingesni. O kaip Lietuvoje? Rašykit komentaruose, papasakokit. Kodėl egzistuoja toks didelis skirtumas tarp valstybių? Turintys vaikų yra laimingesni tose valstybėse, kur tėvai gali lengvai suderinti darbą su vaikų auklėjimu: apmokėjimas už vaikų priežiūrą yra valstybės remiamas pinigais, egzistuoja apmokamos atostogos bei išsaugojamas atlyginimas, kai reikia prižiūrėti vaiką ligos atveju. JAV dėl šių svarbių šeimai dalykų tėvai turi konkuruoti. Man atrodo, kad Lietuvoje mes esame arčiau JAV modelio šiuo atveju. Ne tik ideologiškai. Gana įtakingi Lietuvoje Landsbergiai bando prasigyventi iš mūsų konkurencijos vaikų auklėjimo srityje. (mokslas-studijos-ekonomika)

Julius

Julius portretas
Nusispjaut. Vis vieną ateis galas šitam marazmui. Išlauksiu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių