Nebeliks 500 eurų kupiūrų?

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos finansų ministrai sutarė paspartinti kovą su mokesčių vengimu, sukčiavimu. Tarp siūlymų, iki penkių tūkstančių eurų apriboti atsiskaitymą grynaisiais. Lietuvoje kol kas tokių ribojimų nėra – siūlymai užstrigę Seime. Taip pat svarstoma, kad valstybių narių mokesčių inspektoriai galėtų tikrinti didesnes pinigų sumas turinčių gyventojų ir įmonių sąskaitas – ar pajamos iš tiesų gautos teisėtai, o valstybės narės keistųsi informacija apie užsieniečių sąskaitas.

Be to, kovojant su sukčiavimu Europos Centrinis Bankas ketina sumažinti arba visai iš apyvartos išminti 500 eurų kupiūras. Esą dėl savo didelės vertės jos yra pernelyg naudingos neteisėtai veiklai. Banko duomenimis, pernai 500 eurų banknotai sudarė tris procentus visų apyvartoje esančių banknotų ir tai buvo daugiau nei ketvirtadalis jų vertės. Pasak Lietuvos finansų ministro Rimanto Šadžiaus, iki gegužės ketinamos priimti priemonės prisidėtų ir prie kovos su terorizmo finansavimu.

„Niekas neabejoja, kad mokesčių mokėtojų informacija turi būti prieinama valstybėms, dar daugiau – ES valstybės privalo keistis šia informacija, kad būtų įmanoma užkirsti kelią didelio masto mokestiniams sukčiavimams, perkeliant verslą iš vienos valstybės į kitą, arba perstumiant apmokestinamąjį pelną į tas teritorijas, kur tokio mokesčio nėra. Antra vertus, terorizmo finansavimo klausimai pasirodė aktualiausi ir tarp siūlomų priemonių yra ir grynųjų pinigų judėjimo apribojimai, dėl kurių Lietuvoje esame ne kartą diskutavę ir sulaukę skirtingų įvairių visuomenės grupių ir politinių partijų nuomonių. Siūlymai yra gana griežtoki, pavyzdžiui, apriboti penkiais tūkstančiais eurų galimybę atsiskaityti grynaisiais už bet kokį sandorį. Taip pat  viena iš priemonių, kuri Europos Centriniame Banke pradėta svarstyti labai realiai – apriboti didelių grynųjų pinigų kupiūrų apyvartą, kalbama apie 500 eurų banknotą“, – sakė finansų ministras R. Šadžius.

 


Šiame straipsnyje: 500 eurų kupiūroseuraipinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Savas protas

Savas protas portretas
Viskas laikui bėgant bus perkelta į elektroninę erdvę, kuri vieną dieną išgaruos. Neliks net suskilusios geldos, bobutei.

Nukentėjusysis

 Nukentėjusysis portretas
Jūs teisūs,greitai neliks nei pinigų, nei bankų,jiems tai naudinga.Iš po nakties banko nebėra ir kam pasiskųsi.Pas mus vsio zakono,irkaltų nebūna,nes visiems naudinga,tik ne žmogui.Todėl visus pinigus neškime vagims ir bus gerai.

Naujajam Testamente(kažkaip netyčia tsiverčiau)

Naujajam Testamente(kažkaip netyčia tsiverčiau) portretas
rašoma apie tai kaip Antikristas naikins žmonija..viena iš pradiniu priemoniu-žmoniu suženklinimas/čipavimas/ir grynųjų pinigų panaikinimas.Krc.nesu baisiai tikintis visokiom istorijom bet matosi kad jau pradeda susišaukti tie rašymai su realybe
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių