Nekilnojamojo turto rinkos burbulo nebus?

Konkuruoja rajonas

Neslepiama, kad dėl kiek lėtesnio šios rinkos uostamiestyje pulso gali būti kaltas Klaipėdos rajonas.

„Pasiūla rajonuose tikrai yra nemaža. Individualūs namai siūlomi gana patraukliomis kainomis. Dabar už buto kainą galima nusipirkti namą su nedideliu žemės sklypeliu“, – pastebėjo E.Jankus.

Teigiama, kad šiuo metu paklausiausi yra apie 90–110 kv. m ploto būstai su 4–5 arų žemės sklypu. Jie kainuoja apie 60 tūkst. eurų su iš dalies atlikta apdaila.

Išskirtinį Klaipėdos rajono aktyvumą pastebėjo ir bendrovės „Inreal“ Investicijų ir analizės departamento vadovas.

Jo teigimu, aktyviausiai žmonės graibsto būstus, esančius greta uostamiesčio, čia labai intensyviai dygsta ir privatūs namai, kotedžai.

Mažina įtampą

A.Antanavičius tvirtino, kad gyventojai už miesto ribų kuriasi todėl, kad ten siūlomi kokybiškesni, erdvesni, didesni būstai už tokią sumą, kurią tektų atseikėti perkant butą mieste.

Be to, priemiesčio susisiekimas su miestu – gerai išvystytas. Gyventojai nesusiduria su nepatogumais, o įsigyja geresnį būstą.

„Tai taip pat yra viena priežasčių, dėl kurių mes negalime sakyti, kad Klaipėdos mieste formuojasi burbulas. Gyventojai turi labai daug ir neblogų alternatyvų“, – dėstė departamento vadovas.

Bet kokią kylančių kainų įtampą mieste Klaipėdos rajonas bemat panaikina siūlydamas patrauklesnius variantus ir naujus sklypus priemiestyje.

Panašu, kad ši situacija greitai nepasikeis, nes greta uostamiesčio Klaipėdos rajonas yra numatęs nemažai sklypų, kur galėtų kurtis nauji gyventojai.

Patrauklią geresnės kokybės būsto kainą, anot pašnekovo, lemia mažesnė žemės sklypo kaina. Be to, statant kvartalais investuotojai sutaupo dar daugiau ir gyvenamuosius plotus parduoda pigiau.

Palanga duoda į kaulus

Vadinamojoje antrųjų namų rinkoje išskirtinę spartą rodo Palanga. Būtent čia labai intensyviai dygsta nauji būstai.

A.Antanavičiaus teigimu, šiemet kurorte statytojai pasiūlė apie 300 naujų butų.

„Šiuo skaičiumi Palanga lenkia Klaipėdą, panašiai yra ir Kaune. Tokie tempai – tikrai įspūdingi. Matome, kad vystytojai stato, nes yra ir paklausa“, – dėstė departamento vadovas.

Anot jo, Palangoje butus aktyviai perka Vakarų Lietuvos gyventojai. Jie dažniausiai renkasi vieno arba dviejų kambarių būstus poilsiui, nuomai, investicijai. Taip pat yra ir nekilnojamąjį turtą kurorte įsigyjančių emigrantų.

Neringoje stebimos kiek kitokios tendencijos, tačiau tam yra objektyvių priežasčių – čia sudėtingesnės plėtros galimybės.

Šiame krašte ne tik pasiūla, bet ir perkančiųjų ratas yra siauresnis, be to, čia kainos yra kur kas didesnės nei Palangoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai desiu daba

kai desiu daba portretas
Senos statybos butai neiperkami: zmones visai su galva susipyke: padaro kazkoki baisu remonta su plasmasinem grindim, durim, prifotkina plasmasiniu pseudo baldu ir uzsirekia kainas kosmines. Fotkina ne sienas, o baldus. Runkeliai kazkokie. NUsipirktum ir turetum viska isbomborduoti nafig. Tada prie tu 50 tust. pridedi kokius 40 tukstanciu remontui ir gauni uz sena sovietine skarbonke 90 tukstanciu. tada atkisi sikna bankui, o jis tave visa gyvenima tvatija. Ir tai vadinama gyvenimu. Del to, kad nera kur gyvent, zmones mauna lauk.

Joo

Joo portretas
Kam man pirkti 100m2 naujos statybos butą be įrengimo už 120tk eurų jei galiu už tuos pinigus nusipirkt namą Ginduliuose su 10 arų sklypu?

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Neturint vaikų ir iki tam tikro amžiaus, namas užmiestyje neblogas pasirinkimas.Aišku ne 4-6 arų sklype šiknomis trinantis su kaimynu. Tai užmiesčio namo parodija ir už nemenkus pinigus bevertis daiktas, kuris ateityje niekam nebus reikalingas.Užsienyje nuo šio kvailo pasirinkimo žmonės atsisakė maždaug 70-75 metais.Toks pat likimas laukia ir šitų būdelių. Šeima- vaikai ir suaugę pilnavertiškai gali gyventi tik mieste.Netgi skubios med. pagalbos atveju insultas infarktas,bus suteikta pavėluotai -ne 20 min. laikotarpiu - ir tu daržovė senelių namuose...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių