Nepranešus apie sąskaitas užsienyje grės baudos

  • Teksto dydis:

Gyventojai privalo pranešti apie turimas sąskaitas užsienyje, tačiau retas tai daro, nes už duomenų nepateikimą nenumatytos jokių sankcijų - vis dėlto nuo balandžio 1-osios situacija gali pasikeisti - už šios informacijos neatskleidimą jiems grės tūkstantinės baudos, informuoja portalas delfi.lt.

Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė Daiva Čibirienė teigiamai vertino naują tvarką, pagal kurią nepranešusiems apie sąskaitas užsienyje bus skiriamos baudos. Esą ji taps drausminimo priemone ir suteiks daugiau aiškumo.

Ji išskyrė dvi grupes asmenų, kuriems gali būti aktualios naujos teisės aktų nuostatos ir kuriems nepateikus duomenų apie sąskaitas gali būti skirtos baudos. Pirma, tai užsienyje uždarbiaujantys, tačiau išvykimo nedeklaravę gyventojai. Paprastai vietos darbdaviai darbo užmokestį perveda į tenykštę banko sąskaitą. Antra, didesnių santaupų turintys turtingi Lietuvos verslininkai.

"Daug lietuvaičių turi terminuotus indėlius, pvz., Šveicarijos bankuose ir galvoja, kad nereikia jų deklaruoti. Iš tikrųjų reikia ne tik reikia juos deklaruoti, bet ir sumokėti mokesčius už tenykščių bankų apskaičiuotas palūkanas. Sumos gali būt mažos ir to galbūt daug kas nežino. Dėl to naudinga bus sužinoti - baudos paskatins sąmoningumą, nes kai vieną kartą pagaus, tai labai skaudės", - portalui sakė asociacijos prezidentė.

Informaciją apie praėjusiais metais užsienio bankuose atidarytas ir uždarytas sąskaitas privalu pateikti iki šių metų gegužės 1 -osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip cia buvo

Kaip cia buvo portretas
valdzios zmoniu saskaitu 'nerado" tai dabar vel puls eilini runkeliuka. Nu nuostabus planai ir jie galimi tik Lietuvoj.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių