Neringa pažabojo mašinų srautus

  • Teksto dydis:

Neringos politikų siekis bandyti didesniais mokesčiais sumažinti lengvųjų automobilių srautus į kurortą pasiteisino: šį sezoną atvykusių automobilių buvo apie 15 tūkst. mažiau nei tuo pačiu metu pernai.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, iš viso šią vasarą per Alksnynės kontrolės postą į Neringą įvažiavo apie 70 tūkst. automobilių, kaip pernai jų buvo 93 tūkst., užpernai – 86 tūkstančiai. Nors mašinų vyko mažiau, padidintas tarifas šiais metais leis surinkti į Neringos biudžetą daugiau pajamų: 2015-aisiais iki rugpjūčio 31dienos už įvažiavimą gauta 1 mln. 256 tūkst. eurų, o šiemet tuo pačiu laikotarpiu – 1 mln. 721 tūkst. eurų.

„Manome, kad mūsų lūkesčiai išsipildė. Žmonės ėmė labiau naudotis viešuoju, vandens transportu, atvažiuoti dviračiais. Žinoma, ilgaisiais savaitgaliais ar esant geriems orams tie 20 eurų keliautojams nėra rodiklis, tačiau šiemet kurortinio sezono metu Alksnynės kontrolės postą kirto kur kas mažiau automobilių nei pernai", – „Lietuvos žinioms" sakė Neringos meras Darius Jasaitis.

Nidos verslininkai tikino didelio klientų sumažėjimo dėl padvigubinto tarifo nepajutę. Esą daugiausia įtakos poilsiautojams turi ne papildoma finansinė našta, bet orai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Norėtųsi kainų sezoniškumo, kad neskriausti žiemą stintų žvejų.

20 eurų yra tą priežastis kodėl šiais metais nevykau į Nidą

20 eurų yra tą priežastis kodėl šiais metais nevykau į Nidą portretas
Kiekvienais metais bent 2-3 kartus savaitgaliui vykdavau į Nidą nuosavų automobiliu ( 4 asmenys) ir kiekvienu metu palikdavau iki 400 litų ( prie lito) arba 200eu (prie euro). nidos valdžia skaičiuoja kas jai nubiro į kišenę, tačiau jiems neįdomu, kad sumažėjęs automobilių srautas nulėmė ir mažesnį žmonių kiekį kas įtakojo mažesnį neringiškių uždarbį.

Surinkta daugiau dėka

Surinkta daugiau dėka portretas
turistinių autobusų ir sunkiojo transporto. Lengvųjų sumažėjo, o didžiojo transporto padaugėjo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių