Nors nelaimių būstuose gausu, lietuviai neskuba drausti turto

Kasmet šalyje įvyksta daugiau kaip 30 tūkstančių įvairių nelaimių namuose – avarijų, gaisrų bei vagysčių. Tačiau draudikai skaičiuoja, kad tik kas antras būstas yra apdraustas. Tai gerokai mažesnis rodiklis nei Europos Sąjungos vidurkis.

Draudikai skaičiuoja, jei daugiabutyje yra 60 butų, tikėtina, kad bent vienas jų kasmet susiduria su avarija, gaisru ar vagyste.

Dažniausiai turtas nukenčia dėl vandens užliejimo trūkus vamzdžiams ar dėl buitinės technikos gedimų. Vidutiniškai tokios avarijos žala siekia 400 eurų. Tuo metu vagystės pasitaiko rečiau, tačiau nuostoliai didesni.

Kadangi žmonės ne tik praranda daiktus, tačiau turi taisyti ir sugadintas spynas ar išdaužtus langus, vidutiniškai žala siekia daugiau kaip 1000 eurų.

Kilę gaisrai gyventojams gali pridaryti nuostolių ir už kelis šimtus tūkstančių eurų. Nors statistika rodo, kad žmonės vis dažniau perka būsto draudimą, nes to reikalauja, pavyzdžiui, bankai, suteikdami būsto paskolą. Lietuvoje daugiau kaip pusė būstų – nedrausti.

Parengta pagal „Compensa Vienna Insurance Group“ rizikos vertinimo departamento vadovo Lino Laugalio komentarą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vika

vika portretas
Kaip sakoma - rizika ne muzika. Galima rizikuoti,bet... Mus buvo 3 kart uzpyle,teko remontuotis,kadangi susitvarkeme savo jegomis,kaltininkams pretenziju nepareiskeme. Bet stai pazistama,gyvenanti 5 aukste,trukus sujungimo vietai tualete, uzpyle visus apatinius aukstus ir is abieju pusiu,nes nuolydis name visada yra,tai ne tik tuos,kurie apacioje,bet ir kaimynus is kaires per visus 5 aukstus. Galite isivaizduoti,kiek kainuos atlyginti remonto islaidas? Laukia rezultatu. Ruosesi draustis sekancia savaite,o beda atsitiko anksciau. Dabar gali nusigrauzti negus iki alkuniu,bet jau nieko nepakeisi. Mes,pamate kokie gali buti nuostoliai,taip pat apsidraudeme,nes niekada nezinai,kur koks vamzdis pratruks. Aisku,jei zmones neturi valgyti,jiems ne draudimas rupi. Bet jeigu reiks atlyginti nuostolius,kaip tada?

tadas

tadas portretas
lietuviai neturi pinigu. tikri lietuviai.

roberta

roberta portretas
tiek metu draudziu automobili,vazineju be nuobaudu,be avariju,o draudimas tik auga ir auga-tai kur cia nauda man?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių