Norvegai ketina Panevėžyje investuoti 15 mln. eurų

Keturiasdešimt septynių hektarų plote vietos daug, o įmonių – ne.  Norvegų kapitalo įmonė „Devold“, užsiimanti trikotažo gaminių siuvimu, čia stato  gamyklą. Birželį norvegams reikės testuoti naują įrangą, o tam reikia dujų, todėl vietoje pusmečio „Lietuvos dujos“ per tris mėnesius nutiesė dujotiekio atšaką iki gamyklos.

„Tai parodo investuotojams ,kad jie visų pirma yra laukiami ir visų antra, jais rūpinamasi.  Manau ir tikiuosi, kad dujotiekis pagerins esamą infrastruktūrą ,tokiu būdu leis taupyti tiek kaštus, tiek laiką įsikuriant“, – sako bendrovės  „Panevėžio laisvoji ekonominė zona“ direktorius Rokas Krivonis.

Pasak direktoriaus, investicijos siekia penkiolika milijonų eurų.  Esą įkandin norvegų žada kurtis dar dvi bendrovės, iš viso rasis per keturis šimtus darbo vietų.

„UAB „Reflektorius“ atstovauja partnerius Švedijoje, jie planuoja gaminti medicinines priemones – pleistrus, tvarsčius ir kita. O ta įmonė, su kuria pasirašytas ketinimų protokolas, yra lietuviai, maisto gamybininkai“, – apie kitus LEZ naujakurius pasakojo R. Krivonis.

Bendrovė „Reflektorius“ atstovauja Švedijos mokslininkams. Panaudodami jų išradimus ir technologijas lietuviai Panevėžyje produkciją  gamins, pakuos ir pardavinės. Įmonės vadovas sako, jog įsikurti LEZ paskatino mažesni mokesčiai ir pigesnė darbo jėga, nes žaliavos kainos nesumažinsi.

Per dvylika hektarų Panevėžio rajono pramonės parke iki šiol taip pat buvo tušti, nors sklypas prie kelio, su inžinerinėmis komunikacijomis.  Ketinusius investuoti atbaidė prasidėjusi krizė, o pirmoji kregždė šiame parke  –  vietos verslininkas.

„Gegužės mėnesį įvykęs žemės sklypų  nuomos aukcionas pavyko ir mes turime pirmąją kregždę, yra pasirašyta sutartis, išnuomotas 40 arų sklypas, žiūrėsime, ką investuotojai mums pasiūlys“, – sako   Panevėžio r. savivaldybės Investicijų ir užsienio skyriaus vedėja Raminta Butėnaitė.

Rajono savivaldybės atstovai tikisi sėkmingo žemės sklypų nuomos aukciono ir birželį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nomeda

nomeda portretas
Labai gerai, kad investuoja norvegai Lietuvoje. Tikrai puikiai išnaudota teritorija Panevėžyje LEZ įkūrimui. Daugiau informacijos apie Panevėžio LEZ rasite čia http://www.pfez.lt/
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių