Nukentėjusiems nuo afrikinio kiaulių maro žemdirbiams – geros naujienos

  • Teksto dydis:

Žemdirbiai, kurie buvo priversti atsisakyti kiaulininkystės dėl afrikinio kiaulių maro, gali pakeisti ūkininkavimo kryptį ir įkurti savo verslą. Parama krypties pakeitimui gali būti skirta pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos priemonę ,,Parama verslo kūrimui ir plėtrai".

Paraiškų priėmimo terminas yra pratęstas iki rugsėjo 19 d. Paramos paraiškos priimamos Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos teritoriniuose skyriuose.

Parama pagal priemonę ,,Parama verslo kūrimui ir plėtrai" siekiama remti labai mažų įmonių ir kitų smulkiojo verslo iniciatyvų kūrimąsi ir plėtrą kaime, skatinant ne žemės ūkio srities veiklą, sukuriančią naujų darbo vietų bei papildomų pajamų šaltinių, ir taip gerinti gyvenimo kokybę kaime.

Kas bus remiama

Remiama ne žemės ūkio veikla, įskaitant su žemės ūkiu nesusijusių paslaugų teikimą; tam tikrų produktų (nepatenkančių į Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo I priedą) nedidelės apimties gamyba. Taip pat remiama tradicinių amatų puoselėjimo veikla, įskaitant vieno ar kelių susijusių amatų plėtrą; tradicinių amatų centrų plėtrą (pelno siekiančius projektus).

Finansuojama iki 50 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Didžiausia paramos suma kaimo gyventojo verslo projektui gali siekti iki 207 168 Lt, labai mažai įmonei - iki 690 560 tūkst. Lt.

Kas bus finansuojama

Bus finansuojamas šios  išlaidos: projekte numatytai veiklai vykdyti skirtų gamybinių ir kitų būtinų pastatų ir (arba) statinių statyba, rekonstrukcija ir (arba) kapitalinis remontas; naujos technikos ir įrangos, įskaitant kompiuterinę ir programinę įrangą, transporto priemones, skirtos projekto reikmėms, įsigijimas; verslo infrastruktūros projekto įgyvendinimo vietoje kūrimas (apšvietimo, privažiuojamojo kelio prie sklypo įrengimo, vandens tiekimo (įskaitant vandens gręžinį) ir nuotekų šalinimo sistemos įrengimo ir (arba) sutvarkymo, daugiamečių augalų įsigijimo ir kt. su projekto įgyvendinimu susijusios infrastruktūros kūrimo ar gerinimo darbų išlaidos); interneto svetainės sukūrimas; bendrosios išlaidos. Verslo plano parengimo ir konsultavimo projekto įgyvendinimo klausimais išlaidos; projekto viešinimo išlaidos.

Kas gali gauti paramą

Paramos gali kreiptis privatus juridinis asmuo, atitinkantis labai mažai įmonei keliamus reikalavimus; kaimo gyventojas - fizinis asmuo, kuris ne mažiau kaip vienerius metus iki paramos paraiškos pateikimo nuolatinę gyvenamąją vietą deklaruoja kaimo vietovėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių