Nuo rytdienos – degalų ženklinimo pokyčiai degalinėse

  • Teksto dydis:

Nuo lapkričio 1 dienos keisis degalų ženklinimas degalinėse. Naujasis ženklinimas bus vienodas visose Europos Sąjungos valstybėse, tad daugiau keliaujantiems vairuotojams jis taps patogesniu.

Energetikos ministerija informuoja, kad nuo lapkričio 1 dienos degalinėse benzinas bus pažymėtas žodžiu „Benzinas“ (nurodant jo rūšį 95 ar 98) ir raide E. Šalia raidės E bus parašyti skaičiai 5 arba 10, kurie procentais nurodys, koks yra maišytas maksimalus biodegalų (etanolio) kiekis benzine.

Dyzelinas bus žymimas žodžiu „Dyzelinas“ ir raide B. Šalia raidės B bus parašyti skaičiai 7, 10, 20 arba 30, kurie procentais nurodys, koks dyzeline yra įmaišytas maksimalus biodegalų (riebalų rūgščių metilo esterio) kiekis.

Žiemos laikotarpiu pirmos ir antros klasių arktinis dyzelinas, kaip ir iki šiol, bus papildomai žymimas vienos ar dviejų snaigių simboliais. Žymėti gazoliai, skirti žemės ūkio veiklos subjektams, papildomai bus žymimi raidėmis Dž. Suskystintos naftos dujos bus žymimos žodžiu „Dujos“ ir raidėmis LPG, suslėgtos gamtinės dujos - raidėmis CNG; suskystintos gamtinės dujos - raidėmis LNG.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
E - ekologiškas, B - biopriedų kiekis. O šiaip - kadangi žymėjimų pakeitimas degalinėms kainuoja, o dar ir patys tie pažymėjimai - KOKYBIŠKI, europiniai, tai už visa tai jūs už degalus mokėsit DAUGIAU.

Dainius

Dainius portretas
Kad suvienodina visoj Europos sąjungoj, tai patogu ir manau neišvengiama. Viskas būtų gerai, priprasim prie pakeitimų. Nepykstu. Bet gal kas nors gali man paaiškinti, ką rūkė tie, kurie pirmieji sugalvojo tokį žymėjimą? Nu ką bendro turi benzinas ir E raidė? Tuo labiau dyzelinas ir B raidė??? Na nebent Bybelinu teks vadint...

idomu

idomu portretas
man giliai vienodai rodo kaip bus zymimas kuras man idomi pasakiska jo kaina kuri stebuklingai kyla i virsu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių