Nuolatinis Lietuvos pensininkų palydovas – skurdas

Grįžti į straipsnį

Markas Paurs

Markas Paurs portretas
Kada paskutinį kartą į gatves išėjo šitokia skurstančių žmonių minia? Kas už juos tą skurdą gali įveikti? Ko jie laukia, kad tą padaryčiau aš, dviejų mažamečių tėvas? Turi pakankamai laiko užsėst Seimą taip, kad pasidarytų ankšta, bet nesėda. Skurdas galvose, kitaip negaliu paaiškinti.

Anonimas

Anonimas portretas
Prie ruso jauni zmones eidavo i pensija 55m.Dabar kol nukrisi.O atsikelusiam laukia ubago lazda ir tarba.Cia laisve ir visi laisvu oru kvepuoja.Okupantai nepuola.Puola lietuviski okupantai.Kai zmogus negali isgyvent.

kauniete-suvalkiete

kauniete-suvalkiete portretas
nors ir piktas [kaip visada ]" zelemuncikas" issake tiesa apie kvailus paskaiciavimus ,kurie skirti avims ,o ne zmonems ,kurie [gaudami 230 euru [dirbe po 45-50 metu savo gyvenimo] skurde ,nustumti jau apie 30 metu,,;ar apsimoketi uz buto islaikyma ,ar pavalgyti ir vaistus nusipirkti???Dilema----dirbusiam visa gyvenima ;ta neissprendziama "uzduotis"---ugdo tik neapykanta[ne tarp rasiu!] tarp SAVU nustumusiu zmones I pasibaisetina egzistencija.. tai yra nusikalstama veikla;palypejus auksteliau;;nejaugi near nei vieno [ten!auksteliau !] kas susimastytu ,ne apie skaicius ir % tus ,o apie FAKTA ---skurda???

prixvatas

prixvatas portretas
nesusitaupei per gyvenima,tai ir jokios orios pensijos is valdzios negausi ,beda … .

Supykusi...

Supykusi... portretas
Nustokite visur kaišioti Šveicarijas.Liuksemburgus ir kitas mažas šalis....ten kita politika....teisinės instancijos dirba saviems piliečiams.o ne i valdžiažmogių kišenes....įstatymai nesikeičia kas pusmetį.jie gyvena daug ramiau....moka mokesčius tikrai nemažus....bet garantuoti.kad reikalui esant jais pasirūpins.....o pas mus.....subankrut u os po kelerių metų visi tie privatūs pensijiniai fondai.....nepasimokom iš praeities....užtenka.kad draudimo bendrovės išdūrinėja....maloniai šneka kol moki įmokas....

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Susikiškit savo vidutinius skaičius giliai į šikną ir žvilgtelkit į daugiabučius,kur daugiausiai ir gyvena pensininkai,o taip pat į palaikes kaimo pirkes.Ten iš kart pamatysite ne savo nušlifuotus skaičius,o juodą trečdalio milijono pensininkų skurdą,nepalyginamą su jokiu sovietmečiu.Sovietmetis-60 rublių iš jų 20 už visus komunalnius patarnavimus,butą,telefoną,elektrą,vadenį,40 lieka nekuriem vaistam,autobusui,maistui(už 1 rublį valgykloje 3 sotūs patiekalal,jeigu pajėgi pasigaminti-50 kapeikų)Dabar man išdalinkit 300 eurų,kad turėčiau tą patį.

Kęstas

Kęstas portretas
Pensininkams skurdas ir ligos nuo jo, o mūsų pinigai - auksiniams šaukštams. Tyčinis ar netyčinis (kad ir techninis) konfliktas tarp NATO iš vienos pusės ir Rusijos bei Kinijos iš kitos pusės kas tai? "Per iškilmingą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo minėjimą Seime Kovo 11-osios Akto signataras E. Bičkauskas teigė, kad mažos šalys turi kurti „išmintingą, santūrią, ne nuolankią, bet orią politiką“. Signataras taip pat sakė nenorįs ginčyti skiriamos krašto apsaugai 2 proc. sumos, tačiau, teigė jis, skeptiškai žiūri į avansinius politinius pareiškimus dėl didėsiančių išlaidų ateityje. „Kokios bebūtų tolesnės išlaidos savarankiškos gynybos prasme, jos nesukurs adekvatumo, o todėl, mano požiūriu, jos paprasčiausiai perteklinės (...)

Kęstas

Kęstas portretas
Manau, jog toks procesas - tai tik kaip pasaka be galo (geriausiu atveju), o blogiausiu - veda į tyčinio ar netyčinio (kad ir techninio) konflikto galimybę ir parodo mūsų politikų nepajėgumą ar tiesiog nenorą spręsti susidarančių situacijų politinėmis priemonėmis arba, o tai dar blogiau, tolesnę ir nekintančią politinę kryptį, beje, gal ir netiesiogiai, tačiau skatinant ta kryptimi eiti ir kitus“, - sakė jis." Jei prisiminsime, kad tas E. Bičkausko minimas tyčinis ar netyčinis (kad ir techninis) konfliktas paprasčiausiai reiškia pasaulinį branduolinį karą, kyla klausimas: ką Lietuvos valdžia čia daro ir kam? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Bet ir skaičiavimas

Bet ir skaičiavimas portretas
p.direktorės ! Jeigu dażnam pensininkui dienai tektų išgyventi 12 eurų,tai jaustųsi milijonieriumi.Džiaugiasi,jeigu dienai lieka 2-4 eurai,nes sumokėjus mokesčius už komunalines paslaugas,ne visada ir vaistams belieka (jei name dar buvo koks remontas darytas,tai skola garantuota).Prie kokios kategorijos priskirti tuos , kurių pensija vos didesnė nei 200 eurų ?O jeigu dar dėl susiklosčiusių aplinkybių slaugyti sunkiai sergančius artimuosius išėjai į išankstinę pensiją,tai dar ir vargano priedo negausi.

Galerijos

Daugiau straipsnių