Panevėžyje atidaryta automobilių kompresorių bandymo laboratorija

Panevėžyje pradėjo veikti moderni automobilių kompresorių bandymo laboratorija. Bendrovės vadovai tikisi, kad laboratorijoje patobulinti kompresoriai atitiks tarptautinius standartus ir taps paklausūs Vakarų Europos šalių rinkose.

Automobilių kompresorių, kuriuos panevėžiečiai gamina dideliems krovininiams automobiliams, gamintojai siekia juos tobulinti, todėl europinėmis ir bendrovės lėšomis įrengta moderni laboratorija leis sukurti tobulesnius automobilių kompresorius.

Išbandyti šioje laboratorijoje naujos kartos kompresoriai, manoma, tarnaus ilgiau, esant žemesnei suspausto oro temperatūrai dirbs efektyviau. Panevėžiečiai galės atsižvelgti ir į užsakovų pageidavimus – dėl kompresoriuose įdiegtos energijos taupymo sistemos sumažės ir degalų sąnaudos. Laboratorijoje žadama sukurti tris naujus gaminius.

„Tas bandymas susijęs su technologijomis, kadangi nežinodami parametrų negalėjome eiti teisingu keliu, jeigu liaudiškai pasakyti – negali inžinierius mechanikas dirbti su siuvėjo metru“, – aiškino „Panevėžio Aurida“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Antanas Marozas.

Pasak gamybininkų naujas gaminys koreguos ir savikainą, ir pardavimo išlaidas. Iki šiol „Panevėžio Aurida“ kompresorius daugiausiai gamino krovininiams automobiliams „Kamaz“. Daugiausiai eksportuodama Rusijos ir Ukrainos rinkai, dėl įtemptos geopolitinės padėties šiose šalyse dabar bendrovė žvalgosi į Vakarus.

„Pernai abi rinkos stipriai susitraukė ir pardavimų padarėme mažiau, bet šitose rinkose yra labai daug vakarietiškos technikos ir šitoms technikoms pradėjome projektuoti naują produkciją, bet ar mes būsime įdomūs vakarietiškose rinkose negaliu pasakyti“, – kalbėjo „Panevėžio Aurida“ generalinis direktorius Redas Klupšas.

Pasak bendrovės vadovo, tikimąsi užmegzti verslo ryšių ir su Pietų Amerika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių