Papiktino reikalavimas dėvėti respiratorius kino teatre: ačiū Dievui, kad ne dujokaukės

  • Teksto dydis:

Kino teatrų „Forum cinemas“ vadovas sako, kad naujas COVID-19 pandemijos valdymo planas prilyginant kino teatro seansą renginiui – visiška nesamonė. Tai susiję su privalomu respiratorių, keičiančių įprastas medicinines kaukes, dėvėjimu, praneša „Labas vakaras, Lietuva“.

„Visą savaitgalį dirbome, ieškojome, kur gausiai įsigyti respiratorių. Kadangi mūsų klientai – žiūrovai per savaitgalį tikrai nespėjo arba retas spėjo išgirsti, kad pirmadienį atėjęs į kino teatrą, jis jau turi turėti respiratorių“, – pasakojo „Forum Cinemas“ vadovas Gintaras Plytnikas.

Pašnekovas stebėjosi, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kino teatrams taiko tuos pačius reikalavimus kaip renginiams. G. Plytnikas svarstė: kur logika? Be to, respiratoriai – nepigus malonumas.

„Žiūrime, kur galėtume respiratorių gauti pigiau. Tai, ačiū Dievui, kad ne dujokaukės“, – tarstelėjo „Forum Cinemas“ vadovas.

Pašnekovas neslėpė – šiandien respiratoriaus kaina kone dvigubai didesnė nei buvo penktadienį. Tačiau respiratoriais vis tiek būtina pasirūpinti, kad juos būtų galima įteikti į kino salę einantiems žiūrovams. Paklaustas, ar verslui tokia schema naudinga ir neves prie bankroto, G. Plytnikas atviravo, kad jei kino salėje nebus uždrausta atsigerti vandens ar suvalgyti spragėsių, balansuoti galima.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Ribojimai buvo. Mes dar privalome registruoti žmones, kurie eina į kino teatrą, – užrašyti vardą, pavardę, telefoną. Ši prievolė niekur nedingo. Dabar nauja prievolė – respiratoriai. Ir visa tai vardan to, kad išgyventume, išliktume ir, kad šita velniava pasibaigtų kada nors“, – atviravo „Forum Cinemas“ vadovas.

G. Plytnikas užsiminė, kad kino teatruose respiratoriai galėtų būti tik rekomenduojami, o ne privalomi, nes tose erdvėse yra galinga ventiliacija. Jis sakė, kad Vyriausybei yra pateikti skaičiai, kokius nuostolius kino teatras patyrė per 2021 metus. Tikimasi, kad kas nors į juos atsižvelgs.

„Gali būti ribojimai salėje. Mes jau dabar taikome tarpus tarp skirtingų šeimų. Jei jūs perkate bilietą su savo vaikais, žmona, drauge, o šalia perka kažkas kitas, tai bus tarpas per vieną kėdę“, – aiškino „Forum Cinemas“ vadovas.

Kino teatro salę leista užpildyti tik 75 proc. žiūrovų skaičiaus, todėl, ar šis verslas toliau veiks esą priklauso nuo to, kaip jau minėta, ar nebus draudžiama einant į kino seansą nusipirkti užkandžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Reikia būtinai įvesti privalomas dujokaukes ! Geriausiai senas rusiskas, su gofruotomis žarnomis. Visi bailiai ir kvailiai galės buti laimingi. Sėdės užsimaukšlinę....

Senjore

Senjore portretas
Manau, kad nieko cia baisaus, kad filma paziuresi nekimsdamas traskuciu ar neisgeres gurksnelio vandens. Tikrai nenumirsi, o idemiai seksi filmo turini. Jeigu skaitai, tai skaitai, jeigu valgai, tai valgai. Taip visada moke tokios kulturos. Aisku, cia jau nauja mada, bet kulturingas zmogus laikosi etiketo visur. Na, o kauke tai gi apsisaugoti paciam ir apsaugoti aplinkinius, kad baigtusi sis baisus uzkratas. Mokyklose vaikai buna visa diena su kaukemis, ir ten, kur laikomasi apsauginiu priemoniu, patikekite, susirgimu nera. Sekmes ir neburnokite, nepykite, nekoliokite valdzios zmoniu, o stenkites islaikyti rimti, tai svarbi sveikatos priemone.

Lietuvis.

Lietuvis. portretas
Austrijoj visur tik su respiratoriais.Ir nieko neverksliana.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių