Paramos būstui įsigyti tvarkoje – naujovės

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vyriausybėje pritarta siūlymui pakeisti asmenims ir šeimoms, turinčioms teisę į paramą būstui įsigyti, tvarkos aprašą. Taip pat nustatytos bankų ar kitų kredito įstaigų, pageidaujančių teikti valstybės iš dalies kompensuojamus būsto kreditus, atrankos tvarka ir sąlygos.

Naujajame valstybės iš dalies kompensuojamų būsto kreditų teikimo ir subsidijų valstybės iš dalies kompensuojamų būsto kreditų daliai apmokėti teikimo tvarkos apraše nebebus nurodomi valstybės remiamų būsto kreditų sumų limitai bei turimo turto (įskaitant gautas pajamas) dydžiai, kurių asmenys ir šeimos, pageidaujančios gauti paramą būstui įsigyti, negali viršyti - jie įtvirtinti Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatyme. Taip pat tvarkos apraše atsisakoma nuostatų dėl būsto kreditų draudimo ir draudimo įmokų ar jų dalies padengimo.

Pagal naująją tvarką, esant valstybės iš dalies kompensuojamo būsto kredito gavėjo prašymui, atsiranda galimybė suteiktą subsidiją ar jos dalį įskaityti kaip valstybės iš dalies kompensuojamo būsto kredito pradinį įnašą ar jo dalį.

Taip pat Vyriausybėje patvirtintas bankų ar kitų kredito įstaigų atrankos valstybės iš dalies kompensuojamiems būsto kreditams teikti tvarkos aprašas, kuriame numatyta, jog nuo šiol valstybės iš dalies kompensuojamus būsto kreditus teikti turės teisę visos kredito įstaigos, nustatytu laiku pateikusios paraišką SADM, įregistruotos Lietuvos Respublikoje ir paraiškose nurodžiusios sutikimą prisiimti apraše nustatytus įsipareigojimus. Su atrinktais bankais ar kitomis kredito įstaigomis dėl valstybės iš dalies kompensuojamų būsto kreditų teikimo (subsidijų finansavimo) tvarkos SADM sudarys sutartis.

Bankai ar kitos kredito įstaigos teikti valstybės iš dalies kompensuojamus būsto kreditus atrenkami ilgesniam laikotarpiui - trejiems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių