Parlamentarai nesutiko, kad vaikai mokėtų papildomą pensiją savo tėvams

Seimas ketvirtadienį atmetė „darbiečio“ Valdemaro Valkiūno projektą, kad vaikai kas mėnesį tėvams mokėtų savotišką pensiją.

Už tai balsavo 35 Seimo nariai, prieš buvo 22, susilaikė 46 politikai. Seimas projektą grąžino tobulinti.

Parlamentaras siūlė, kad tais atvejais, kai gyventojas turi pilnamečių vaikų, jam būtų iš kiekvieno vaiko mokama 5 proc. jo gaunamų metinių pajamų.

V. Valkiūnas šį projektą ketvirtadienį vadino istoriniu Lietuvos raidos projektu.

Anot jo, siūlymas mažintų socialinę atskirtį, puoselėtų šeimos vertybes.

„Įstatymu siekiama įtvirtinti vaikų pareigą išlaikyti savo tėvus“, – sakė parlamentaras.

Tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė priekaištavo, kad siūlomas spręsti tik socialinės pensijos klausimas, nors „būna, kad vaikai tėvams sveikatą sugadina“.

Konservatoriui Sergėjui Jovaišai kilo klausimas kaip bus su tais vaikais, kurie gyvena užsienyje, ypač jeigu jie susituokę su užsieniečiais ir turi dvigubą pilietybę“.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narė Laima Nagienė atkreipė dėmesį, kad toks siūlymas dar labiau išaugins atskirtį: „Atskirtis tėvų, kurių vaikai galbūt uždirba minimalią algą ir išlaiko savo šeimą, ir jie dar turėtų mokėti? Ar nemanote, kad tie vaikai, kurie bus pasiekę ir gerai uždirba, mokės savo tėvams, tai jūs dar didinsite socialinę atskirtį“.

„Pasiskaičiavau – turiu tris sūnus, kokie 500 eurų per mėnesį būtų prie pensijos, o jeigu pavyktų įkalti, kad dar marčia su anūkais kokius 2–3 proc. mokėtų, visai neblogai išeitų. Galvoju, gal reikia pabandyti ir pabalsuoti, gal vaikai mane į namus įsileistų“, – ironizavo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Antanas Matulas.

„Esu prieš 5 procentus. Kodėl tik 5 procentai? 10–15 procentų. Tik tada galėsi oriai atostogauti Maldyvuose ar Meksikoje“, – sakė konservatorius Vilius Semeška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūta

Rūta portretas
Jeigu jau sukūrė.tai reiškia aktualu .

Pensinink.

Pensinink. portretas
Tevai per visą savo gyvenimą turi stengtis užsidirbti o ne tapti vaikam našta.Didelis ačiū vaikams kurie nepamiršta savo tėvų ir padeda ,ne finansiškai o taip reikalingą pagalbą..Tai viskas ką vaikai turėtų padaryti dėl savo tėvų.Man šlikštu klausyti kai kiti kalba jog nusibodo tėvai,o jeigu susirgo iš vis našta.Prižiurejau savo mamą 18 metų Po mirties nieko negavau ,nes atsirado greitesnių kurie ruošėsi paimti viską nors prie priežiūros neprisidejo.Tai štai kaip būna.Geriausia neturėti vaikų, nebūna taip skaudu kaip girdi jog tevai tampa našta.Nereiketu nieko prašyti jeigu pensijos garbingos būtų,pasisamdytum žmogų pagalbai Jeigu pensijos užtektų ir veikų nereikėtų ir jų pagalbos,paliktum turtą geram ,svetimam žmogui.Reikia spręsti pensijų klausymą ,ne kaupemu taupymo pakopų klausimų o kad ji būtų visiem garbingą.

pensininkė

pensininkė portretas
jau šis seimas tikrai nenormalus nori lysti į asmenines pinigines ir nurodyti kam kiek duoti vienišo žmogaus išmoka dabar yra juokinga , valstybė moka vaiko pinigus tėvams auginantiems vaikus , o tie patys tėvai turėtų mokėti pensininkams tėvams ar ne juokinga , gal tas Valkiūnas kažką pramiegojo ir už ką jie algas gauna
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių