Pasienio vietovių keliams taisyti ir rekonstruoti – beveik 5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasienio vietovių keliams taisyti ir rekonstruoti šiemet papildomai teks 4,8 mln. eurų. Šios investicijos skirtos susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevič įsakymu, įgyvendinant Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą.

„Džiaugiuosi, kad dalį Vyriausybės skirtų lėšų susiekimo sektoriui galime panaudoti šalies pakraščiuose esančių kelių remontui, asfaltavimui. Šias lėšas skirsime vietovių, nutolusių iki 30 km nuo valstybės sienos infrastruktūrai gerinti. Geresnė kelių būklė svarbi ir mūsų gyventojams, ir į Lietuvą atvykstantiems svečiams, nes būtent pasienis yra visos šalies vizitinė kortelė“, – sako susisiekimo ministras J. Narkevič.

Minėtomis lėšomis bus tvarkomi keliai pasienio vietovėse, esančiose iki 30 km nuo valstybės sienos, Alytaus, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus apskrityse.

Kelių remonto ir rekonstrukcijos darbai turės būti atlikti dar šiais metais, todėl finansavimas skirtas tiems projektams, kuriuos įgyvendinti yra tinkamai pasirengta.

Pavyzdžiui, bus remontuojamas Skuodo seniūnijos Pasienio kelias pro buvusią muitinę iki Narvydžių gyvenvietės, Palangos miesto Šventosios gatvės ruožas nuo valstybinės reikšmės kelio A13 Palanga-Liepoja iki Žuvėdrų gatvės, rekonstruojama Kalvarijos P. Žadeikos gatvė.

Kelių remonto ir rekonstrukcijos darbai turės būti atlikti dar šiais metais, todėl finansavimas skirtas tiems projektams, kuriuos įgyvendinti yra tinkamai pasirengta – gautas statybą leidžiantis dokumentas, atlikti viešieji pirkimai.

Vyriausybei skyrus 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės keliams taisyti ir rekonstruoti, finansuotinus kelių objektus atrinko komisija, sudaryta iš Susisiekimo ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Vyriausybės kanceliarijos atstovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena Valuze

Irena Valuze portretas
Ar žmonėms, Lietuvos Respublikos piliečiams,bus pateikta detali ataskaita apie atliktus darbus ir islaidasataskaita detaliai bus Ar Lietuvos Respublikos piliečiams bus pateikta detali informacija apie atliktų darbų išlaidas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių