Pasirašyta viena svarbiausių vadinama sutartis dėl dujotiekio į Lenkiją

Baltijos šalių ir Lenkijos dujų perdavimo sistemos operatoriai pasirašė sutartį, numatančią, kaip bus paskirstomi dujotiekio į Lenkiją kaštai. Anot „Amber Grid“ vadovo, tai yra viena svarbiausių projekto sutarčių.

„Amber Grid“ pranešė, kad pasirašyta sutartis nustato, kaip Baltijos šalių operatoriai turės kompensuoti lėšas Lenkijai už dujotiekio statybas. Tačiau taip pat numatyta, kokiu būdu kompensacija turėtų būti grąžinta, jeigu Lenkijos „Gaz-System“ iš dujotiekio gautų papildomų pajamų.

„Ši sutartis yra vienas iš svarbių GIPL projekto įgyvendinimo susitarimų. Joje įtvirtinamas modelis, kaip valstybės projekto partnerės bendrai dalinsis GIPL nauda ir sąnaudomis“, – pranešime sakė „Amber Grid“ generalinis direktorius Saulius Bilys.

Baltijos šalių ir Lenkijos operatorių susitarimas dėl GIPL projekto sąnaudų paskirstymo leidžia „Amber Grid“ pasirašyti dujotiekių sujungimo sutartį su projekto partnere „Gaz-System“. Šių metų pabaigoje numatoma skelbti rangos darbų ir vamzdžių pirkimo konkursus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che, o juk tie lenkai ruošias prie Nord Stream -2 prisijungt, ir tam Putinas jau davė 'Dobro'... čia tik mes durneliais šokinėjam.

pritariu

pritariu portretas
Beretnyko dujos pačios geriausios - "impotentenc" kokybės, po tris litrus kiekvieną dieną išgauna. :))) Šiaip, jei dujotiekis skirtas dujų importui per Lenkiją, tai į Lenkiją jos atkeliautų iš Vokietijos, o į Vokietiją iš Rusijos, o tai ne kas kita,o dar vieną afera. Jei dujotiekis skirtas dujų eksportui, tarkim iš SGD terminalo, tai jos būtų visiškai nekonkurencingos , jau dabar LT mokesčių mokėtojams reikia išlaikyti nuostolingą - rūdyjančią dujų bačką, o tada tektų išlaikyti ir rūdyjantį vamzdį. Kuris variantas ponams "patriotams" priimtinesnis ? :)

na zinoma

na zinoma portretas
prasmirdes beretnykas apie savo dujas zino viska...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių