Patarimai svečiams iš užsienio: ką vasarą aplankyti Lietuvoje?

  • Teksto dydis:

Prasidėjus vasarai į Lietuvą atkeliauja nemaži kiekiai svečių iš užsienio. Ką gero galėtume parekomenduoti jiems nuveikti?

Valstybiniam turizmo departamentui (VTD) laikinai vadovaujanti Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė teigia, kad šiais metais pastebimas didžiulis užsienio žurnalistų susidomėjimas mūsų šalimi.

„Šiemet susidomėjimas yra be proto didelis. Visas mūsų Šiaurės Europos regionas, pastebime tendenciją, tampa vis labiau ir labiau madingas. Galime sakyti, mums pasisekė. Todėl įvairios turizmo organizacijos sako: „išnaudokite tai, jūs dabar būsite „ant bangos“ keletą metų“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Jos teigimu, 82 proc. į Lietuvą atvykstančių užsienio turistų užsuka į Vilnių. Tačiau dėmesio sulaukia ir kurortai, kiti mažesni miestai.

I. Trakimaitė-Šeškuvienė atkreipia dėmesį, kad Lietuvoje turime daugybę kaimo turizmo sodybų (iš viso – per 600 sodybų, priklausančių Kaimo turizmo asociacijai), kurios siūlo vis daugiau paslaugų.

„Kaimo turizmas labai keičiasi. Dabar kalbama ne apie kaimo turizmą, o apie turistavimą kaime. Yra sodybų, kurios siūlo įvairiausias edukacijas, degustacijas – sraigių, kanapių, iš levandų galima daryti papuošalus, verpti. <...> Turistai nori išmokti kažko naujo. <...> Galbūt iškepti šakotį ar sumaišyti šaltibarščius, pamatyti, kaip buvo mušamas sviestas ar kepama duona“, –  vardija I. Trakimaitė-Šeškuvienė, pridurdama, kad kaimo turizmo sodybų informaciją galima patogiai rasti svetainėje atostogoskaime.lt.

Ruošdamiesi kelionei, anot jos, užsienio turistai turėtų pasidomėti svetaine „Lithuania.Travel“ ir tada keliauti per turizmo informacijos centrų svetaines, kuriose jie ras visą svarbiausią informaciją.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių