Pienininkai išsigelbėjimo tikisi Kinijos rinkoje

  • Teksto dydis:

Kinijos ekspertams pradedant tikrinti Lietuvos pieno perdirbimo bendroves, Pienininkų asociacijos Pieno centras vadovas sako, kad šalies perdirbėjai gali eksportuoti į Kiniją, kurios rinka pakeis pienininkų padėtį Lietuvoje.

Egidijus Simonis tikisi, kad nuo 2011 metų pradėta klientų Kinijoje paieška bus sėkminga ir Lietuvos pienininkai ten ras svarbių partnerių.

"Ta rinka pakeis situaciją, nes šiuo metu yra labai didelė krizė pieno sektoriuje. (...) Manome, kuo daugiau atsidarys tokių rinkų Azijoje, Šiaurės Afrikoje padės pelningiau eksportuoti produktus ir stabilizuos situaciją", - LRT radijui teigė jis.

Tačiau jis negalėjo pasakyti, kiek Lietuvos pienininkai uždirbtų papildomai iš eksporto į Kiniją.

"Tokių paskaičiavimų dar nėra. Pirmiausia reikalinga atidaryti eksportą - suderinti veterinarijos reikalavimus ir sertifikatus, o tada prasidės derybos ir pirkėjų paieškos", - teigė E.Simonis.

Veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius sako pienininkai dar turi daug dirbti, kad produktus pritaikytų kinų skoniui.

"Privalo daug dirbti, kad kai kuriuos produktus pritaikytų kinų skoniui, - pirmadienį LRT teigė J.Milius.

Pasak J.Miliaus, kinų inspektoriams numatyta parodyti visas pagrindines pieno perdirbimo įmones, bet pirmenybė bus teikiama dviem: "Pirmiausia siūlysime Kauno pieninę ("Pieno žvaigždžių" filialas "Kauno pienas"- BNS) ir "Marijampolės pieno konservus".

"Kiniečiai mėgsta saldžius ir rūgščius produktus. Kada anksčiau lankėsi ekspertai, jiems labai patiko glaistyti sūreliai, jogurtiniai gėrimai, ne patys jogurtai, bei pienas su priedais", - teigė Pieno centras direktorius.

J.Miliaus teigimu, į Kiniją būtų tiekiami lietuviški ledai, pieno milteliai, fermentiniai sūriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių