Pieno produktų gamintojams – ilgai laukta žinia iš Čilės

  • Teksto dydis:

Pieno produktų gamintojus šią savaitę pasiekė džiugi žinia iš tolimosios Čilės – jų įmonėms suteiktas oficialus leidimas į šią šalį eksportuoti savo produkciją. Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą apie tai informavo Europos Komisijos Sveikatos ir maisto generalinio direktorato atstovė Lotynų Amerikos reikalams Briuselyje.

Lietuvos pieno produktų gamintojams palankų sprendimą Čilės Žemės ūkio ir gyvulininkystės tarnybos Tarptautinių santykių skyriaus pareigūnai priėmė išnagrinėję dokumentus apie maisto saugos ir kokybės užtikrinimą ir valstybinės kontrolės sistemą Lietuvoje bei suderinus eksporto veterinarijos sertifikatų nuostatas.

„Čilė – viena didžiausių ir perspektyvių Lotynų Amerikos rinkų, tad Lietuvos pieno produktų gamintai jau seniai domėjosi eksporto į šią šalį galimybėmis. Džiugu, kad derybos pagaliau baigtos ir pavyko ne tik suderinti eksporto dokumentus pienui ir pieno produktams, tačiau ir pasiekti, kad į eksportuojančių į Čilę įmonių sąrašus būtų įtrauktos visos susidomėjimą išreiškę Lietuvos įmonės, – sako Valstybinės maisto ir veterinarijos direktorius Jonas Milius. – Visuomet pabrėžiu, kad naujų rinkų ir eksporto galimybių paieškų sėkmė didele dalimi priklauso ir nuo įmonių suinteresuotumo ir aktyvaus bendradarbiavimo".


Šiame straipsnyje: Čilėpienaspieno produktai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Elena

Elena portretas
Vokietijoje laukiam lietuvisku varskes suriu su kmynais!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių