Pilietinė akcija subūrė Lietuvos regionus kovai su šešėline ekonomika

  • Teksto dydis:

Kasmetinės, jau tradicija tapusios akcijos „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ savaitė subūrė Lietuvos politikus, visuomenininkus, verslo ir valstybinių institucijų, jaunimo bei kitų organizacijų atstovus kovai su šešėline ekonomika daugiau nei 80 miestų ir miestelių.

VMI teigimu Lietuvoje per praėjusius metus nesumokėtų mokesčių suma siekia 190 mln. eurų.

Šiemet ypatingas dėmesys skirtas Lietuvos regionams. „Pasibaigus šių metų akcijai, džiaugiamės išskirtinai dideliu regionų įsitraukimu. Tarp susitikimuose dalyvavusių institucijų atstovų ir vietos gyventojų užsimezgė glaudesni ryšiai. Tikime, kad tik atviras valstybės institucijų, verslo atstovų ir žmonių bendravimas gali paskatinti visuomenę spręsti mūsų šalies ekonomikos problemas“, – pažymi Rūta Skyrienė, iniciatyvos „Baltoji banga“ tarybos pirmininkė ir asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė.

Diskusijų dalyviai pastebėjo, kad prie skaidraus verslo plėtros Lietuvoje prisideda užsienio investuotojai: „Vakarietiškam verslui – skaidraus ir socialiai atsakingo verslo principai – jų veikloje yra kertiniai. Tai jiems įprasta ir natūralu. Žengdamas į Lietuvą toks verslas atsineša ne tik sukauptas patirtis, bet ir diegia skaidraus verslo praktiką skleisdamas pavyzdinę darbo kultūrą mūsų šalyje“.

Lietuvos regionuose – susitikimai su gyventojais

Visoje Lietuvoje akcijos savaitę vyko įvairūs susitikimai gyventojams su valstybinių institucijų, verslo ir nevyriausybinių organizacijų atstovais, mokytojai rengė edukacines pamokas, kuriose jaunajai kartai pasakojo apie šešėlinės ekonomikos žalą.

Viename Lietuvos miestų, Jurbarke, vykusiame susitikime VMI, Darbo inspekcijos, „SoDra“, „Baltosios bangos“, verslo, nevyriausybinių ir jaunimo organizacijų atstovai nagrinėjo šešėlio skriaudą valstybei. „Džiaugiuosi, kad verslas tampa vis labiau socialiai atsakingas, gyventojai labiau domisi, kaip paskirstomi jų sumokami mokesčiai. Visa tai prisideda prie geresnės gyvenimo kokybės regionuose“, – teigė Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius.

Jam pritarė iniciatyvos „Baltoji banga“ koordinatorė Ieva Lapeikienė: „Labiausiai džiugina tai, kad šiame mieste situacija pamažu keičiasi, o skaidrus verslas laikosi socialinės atsakomybės principų ir kuria pridėtinę vertę visam miestui“, – sakė ji.

Jaunimas kalbėti apie šešėlį renkasi kitaip

Prie akcijos aktyviai prisijungė nevyriausybinės jaunimo organizacijos ne tik dalindamos skrajutes, bet ir pasiūlydamos netradicinių veiklų, kurios jaunimui patraukliais būdais skatino domėtis bei kalbėti apie vyraujančias ekonomines problemas. Akcijos savaitę visoje Lietuvoje organizuojami intelektualūs komandiniai žaidimai – „protų mūšiai“. Penktadienio popietę jaunimo organizacijos kviečia į „QR“ kodų medžioklę Vilniaus miesto centre. Rungtyniaudami žaidime „Skaidriu keliu“, dalyviai įgis naudingų žinių ir patarimų, kaip elgtis susidūrus su neskaidria veikla savo aplinkoje.

Akcijai neabejingi Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai įsiamžinti galėjo V. Kudirkos aikštėje pastatytoje foto-būdelėje, kurioje noriai fotografavosi ir pats premjeras.

Kaip ir kasmet, akciją organizuoja asociacija „Investors' Forum“ kartu su skaidraus verslo ženklinimo iniciatyva „Baltoji banga“. Prie akcijos įgyvendinimo aktyviai prisideda LR Prezidentūra, Vyriausybė, „Sodra“, Valstybinė mokesčių inspekcija, Valstybinė darbo inspekcija, Lietuvos darbo birža, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Valstybinė ligonių kasa, „Lietuvos Junior Achievement“, miestų ir rajonų savivaldybės, verslo bei nevyriausybinės organizacijos.

Akcijos partnerė Valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad apie mokestinius pažeidimus ar pastebėtą kitokią neskaidrią veiklą gyventojai gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniąja programėle „Pranešk“, taip pat užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt ar apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

Apie iniciatyvą „Baltoji banga“:

„Baltoji banga“ – skaidraus ir atsakingo verslo ženklinimo iniciatyva, jungianti Lietuvos verslo įmones, skatinančias skaidrią verslo praktiką visuomenėje. Įmonės žymi savo gaminamas prekes, teikiamas paslaugas, įmonių komunikacijos priemones visuomenei pristatomu verslo skaidrumo ženklu „Baltoji banga“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gina Acampora

Gina Acampora portretas
Sveiki visi, Mano vardas yra Gina Acampora ir aš kalbu kaip laimingiausia asmeniui visai laukinių pasaulyje šiandien, ir aš sakė mano savarankiškai, kad bet koks, kad išgelbėti savo šeimą iš mūsų prastos situacijos skolintojas, aš jums pasakysiu vardą visai laukinių pasaulyje ir aš esu labai laimingas, galėdamas pasakyti, kad mano šeima grįžo į gera, nes man buvo reikalinga paskola $ 100,000 USD pradėti savo gyvenimą visame, nes mano profesija, kaip aš esu vieno mama, su 4 vaikais ir visas pasaulis atrodė kaip jis kabėjo ant manęs, kol sutikau Dievas atsiuntė paskolos bendrovė, kuri pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimą, Dievas bijodamas įmonė Nora Mildred, ji buvo Dievo gelbėtojo išsiuntė gelbėti savo šeimą ir iš pradžių aš maniau jis buvo ne bus įmanoma, kol gavau paskolą $ 100,000 USD ir aš patars bet tas, kuris yra tikrą reikia paskolą susisiekite su ponia Nora Mildred elektroniniu paštu. noramildred.loan@hotmail.com nes jis yra labiausiai supratimas ir natūra Sirsnīgie Paskolos Pasl

augis

augis portretas
kol nebus uzpildytas 9as fortas gyvais eksponatais bus ir seseliu ir debeseliu

>Nu jo

>Nu jo portretas
Swedbankiai dirba tik savo šaliai.Ir niekam daugiau.Jiems dzin lietuviai ar kiti koki.Nes Švedijoje bankų pelnas eina išskirtinai tik jų pensininkų išlaikymui.Štai ir stengiasi swedbankiai po visą pasaulį, štai ir gyvena Švedijoje pensininkai visai neblogai..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių