Pinigus slepia užsienio bankuose, išgrynina Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Pastebima, kad Lietuvoje vis daugiau žmonių atlieka pinigines operacijas naudodamiesi užsienio bankuose išduotomis mokėjimo kortelėmis, kurių Lietuvos priežiūros institucijos nekontroliuoja.

Dalis asmenų, kaip įtariama, taip siekia nuslėpti šešėlines pajamas. Tokias išvadas padarė Pinigų plovimo prevencijos valdyba, 2016 metais atlikusi analizę, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Iš bendrovės „First Data" gavus informacijos buvo nustatytos užsienio mokėjimo kortelės, kuriomis Lietuvoje esančiuose bankomatuose išgrynintos stambiausios sumos. Tomis kortelėmis dažniausiai naudojosi Lietuvos piliečiai - juridinių asmenų ar užsienio bendrovių įgalioti žmonės, akcininkai, direktoriai.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Pinigų plovimo prevencijos valdybos viršininkas Sigitas Šileikis dienraščiui teigė, kad Lietuvoje 2014 ir 2015 metais Lietuvoje išgryninta apie 140 mln. eurų. Išanalizavus korteles, kuriomis per dvejus metus buvo išgryninta daugiau kaip po 100 tūkst. eurų (užfiksuoti 177 atvejai), nustatyta, kad šiomis kortelėmis iš bankomatų paimta 21 mln. eurų. Dauguma kortelių buvo išduotos Jungtinės Karalystės finansų įstaigose, rečiau Latvijoje, Rusijoje, lengvatinio apmokestinimo zonoje Belize.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Mūsų godišiams negana, kad dirbantys užsienyje lietuviai artimiesiems pinigus siunčia, mūsų godišiai norėtų, kad jie ir algas mūsų bankams patikėtų. Tik užmiršta, kad retai kurioje valstybėje bankai taip plėšikauja kaip Lietuvoje.

Anonimas

Anonimas portretas
savo, suskiai, SAVO saziningai uzdirbtus. Tai jus cia lietuvoje milijonus vagiat ir uzsienio bankuose SLEPIAT.

hmm

hmm  portretas
O kas čia nelegalu tai jūs nelegaliai viska vagiat aš taippat ir kitose šalyse išgryninu visur kur tik būnu valgyti tai reikia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių