Lietuviai Palangą išmaino į Ispanijos kurortus

Pasak K.Novikovienės, vieni įsigiję būstą jį išnuomoja, kiti Ispanijoje leidžia atostogas, šaltas žiemas.

"Norintys investuoti žmonės ieško ekonominio varianto už 50–60 tūkst. eurų, tie, kurie perka sau, dairosi ko nors brangesnio, su savo kiemeliu, vieta mašinai, tad nepagaili ir 100 tūkst. eurų. Privalumų daug – užtikrintos atostogos, trumpi, tiesioginiai ir nebrangūs skrydžiai į Alikantę. Palyginti su Palanga, žmonėms toks sprendimas naudingesnis", – įsitikinusi pašnekovė.

Privalumų daug – užtikrintos atostogos, trumpi, tiesioginiai ir nebrangūs skrydžiai į Alikantę.

Esą būsto išlaikymas Ispanijoje atsieina panašiai, kaip ir Lietuvoje.

"Ispanijoje nekilnojamojo turto mokestis siekia nuo 100 iki 200 eurų per metus. Kaip ir Lietuvoje, kainuoja bendrų patalpų priežiūra: laiptinės apšvietimas, tvarkymas, dar prisideda baseinų, žaliųjų zonų priežiūra. Tai yra nuo 250 iki 350 eurų per metus. Jeigu be elektros ir vandens, metams žmogus išleis apie 500 eurų. Tai nėra didelės sumos, nes išvengiama šildymo mokesčio", – skaičiavo agentė.

Reklamuoja net gatvėse

Apie suintensyvėjusį butų pirkimo vajų Ispanijoje galima spręsti iš reklamų gausos mieste.

Klaipėdos gatvėse stovinčiuose dideliuose stenduose kartkartėmis galima pamatyti nekilnojamojo turto agentų pasiūlymų nebrangiai įsigyti namus Ispanijoje ir netgi sutvarkyti visą reikalingą dokumentaciją.

Tiesa, Lietuvoje veikiančios agentūros apie tai žino nedaug.

Nekilnojamojo turto paslaugas teikiančios bendrovės "Ober-Haus" atstovas Linas Juozaitis aiškino, kad bendrovė nėra pardavusi nė vieno objekto Ispanijoje, nes orientuojasi tik į Lietuvos rinką.

Uostamiesčio nekilnojamojo turto agentūros "Gijoneda" vadovas Edmundas Jankus sakė, kad per penkiolika metų agentūros veiklos lietuviai neparodė susidomėjimo užsienio kurortais.

"Savo kailiu tai išbandėme. Maždaug 2006, 2007 metais, dar prieš pat krizę, su viena ispanų kompanija netgi buvome sudarę bendradarbiavimo sutartį ir bendrą "saitą", bet idėja nepasiteisino. Padariau išvadą, kad norintieji pirkti važiuoja į vietą ir ieško tiesioginių ryšių. Štai vienas mano pažįstamas nukeliavo į Bulgariją ir nusipirko padedamas vietinės agentūros. Taip, kainos mažesnės, bet už tuos pačius pinigus gali atostogauti viešbučiuose ir kiekvieną kartą skirtingoje vietoje. Nebent tai – investicinis turtas", – komentavo E.Jankus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Is kur pinigai?

Is kur pinigai? portretas
Sazine turekite, girtis savo uzmojais pirkti butus Ispanijoje....matant toki skurda Lietuveleje, bent patyletumet.....prisivoge pinigu is kazkur, o jeigu dorai uzdirbti, tai nepezetumet apie Ispanijas.....

dk

dk portretas
Kasmet atostogauju Tenerifeje. Neradau ten tokiu pigiu butu uz 30-40 tukst euru. Nebent visiskame uzkampyje. O tas Sant Jago nera antras pagal dydi Tenerifeje. Kaip visada musu "zurnalistai" nelabai daug ismano. Ten yra dideli Puerto de la Cruz, Santa Cruz. O Los Gigantes - gana núobodus. Vieni pensininkai. Nenoreciau ten gyventi.

Nojus

Nojus portretas
Atostogauti Ispanijoje sutinku, galima, bet pirkti ten nekilnojamą turtą ir kuriame apsilankysi 2-3 kartus per metus, nesąmonė. O investicijai yra gerokai pelningesnių terpių.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių