Prasidėjo lietuviškų braškių sezonas

Braškių augintojai džiaugiasi aukšta pirmųjų uogų kaina, o pirkėjai – nemenka braškių pasiūla, esą uogų šiemet galima išsirinkti pagal norą ir piniginės storį.

Netoli Šiaulių braškes auginanti ūkininkas sako, kad pusantro hektaro plote susitvarkyti padeda šeimos nariai, tik prinokus uogoms samdantis kelias skynėjas. Pirmąsias braškes į turgų jis išvežė praėjusią savaitę. Šiuo metu ūkininkas prie namų ir turguje parduoda apie porą šimtų kilogramų braškių per dieną.

„Mes šitoje prekiavimo vietoje parduodame apie 100 kg. Kadangi braškės dar ankstyvos, jų kaina aukštoka – pagal kokybes ir veisles – nuo 4 iki 5,5 euro už kilogramą“, – pasakoja ūkininkas iš Šiaulių r. Rymantas Norkus.

Šiaulių turguose braškių paklausa kaip niekada didelė – galima rasti lenkiškų, graikiškų, savo užaugintomis prekiauja ir aplinkiniai ūkininkai. Tačiau ne visi šiauliečiai sako jau pirkę pirmųjų braškių.

„Pirkau kokius tris kartus, bet lietuviškas – brangios bet skanios. Kai pirkau, mokėjau tris su puse euro už pusę kilogramo“, – sako turguje sutikta pirkėja.

Ūkininkai džiaugiasi atvėsusiais orais, mat uogų karštomis dienomis laukuose su įrengta laistymo sistema prinoko nemažai, o skinti jas, kai vėsu, patogiau. Žemiausios braškių kainos, jų teigimu, būna apie Jonines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių