Prekybininkai dėl alkoholio ribojimų žada uždaryti 600 parduotuvių

  • Teksto dydis:

Prekybininkai nerimaudami stebi valdančiųjų užmojus imtis naujų alkoholio prekybos ribojimų. Didžiųjų tinklų vadovai tikisi, kad politikai paisys ne tik visuomenės sveikatos aspekto, bet įžvelgs ir ekonominę logiką, draudimus priims ne impulsyviai, bet įvertindami galimus padarinius, rašo "Verslo žinios".

Prekybos įmonių asociacija skaičiuoja, kad priėmus skubotus sprendimus dėl prekybos alkoholiu griežtinimo, negautos pajamos sieks apie 230 mln. eurų, bus uždaryta apie 600 didiesiems tinklams priklausančių parduotuvių.

"Dabartiniai siūlymai neturi analogų pasaulyje, nes paprastai egzistuoja arba laisva privataus verslo subjektų konkurencija, arba valstybės prekybos monopolis. Tokio reguliavimo, kad valstybė reguliuotų parduotuvių skaičių rinkoje, pavyzdžiui, pagal gyventojų skaičių, moderniose rinkos ekonomikos šalyse apskritai nėra", - teigė asociacijos vadovas Laurynas Vilimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Perduoti alkoholio prekybą valstybei ir baigsis diskusijos,jau atsibodo.

idomu

idomu portretas
jam geriau jau patylet nes pizonas net nemokejo paaiskinti kodel perkant alhogoli senjorai turejo rodyt dokumenta idomu kokia plaukuota ranka toki neismaneli iskele

viciunia iš Šančiu

viciunia iš Šančiu portretas
Ir vėl tas laurynas.Ot fainuolis-viską žino.Tik nežino ,kada būtina patylėti.Ale kiek girdyklų toj nedidelėj Lietuvoj?Tai čia dar nevisos?Kažkiek paliks?Iš po vištos paskutinio kiaušinio irgi neišima?Vot, kad tokio PELNO,kaip iki šiol, kažkas negaus(ne VALSTYBĖ) -TAI TOČNA.ČIA IR DEGA ...Tik valstybinis monopolis(visas pelnas iki cento Valstybei).ŽINOMA,jei norima kovoti su alkoholiu.Dviejų kelių nėra.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių