Prekybininkai ir aludariai ginčijasi dėl alaus kainų

Prekybos tinklas „Norfa“ paskelbė nebeįsileisianti į savo parduotuves „Švyturio-Utenos alaus“ produkcijos, nes, anot tinklo atstovo, aludaris, prisidengdamas akcizų padidėjimu, alaus kainas nori pakelti vos ne dvigubai daugiau nei gėrimą brangintų mokesčiai.

„Švyturio-Utenos alaus“ atstovai aiškina, kad pakelti kainas yra priverstas dėl kelių priežasčių, viena jų – pabrangusio alaus bus nuperkama mažiau, o tai lemia gamybos efektyvumo praradimus ir atitinkamai brangina produkcijos savikainą. Todėl ir alaus kaina auga daugiau nei vien tiesioginis akcizo mokestis.

Dėl aukštesnių alaus kainų parduotuvėse su prekybos tinklais derasi ir „Kalnapilio-Tauro grupė“. Tinklo „Iki“ atstovės teigimu, jie susitarimą su aludariais jau pasiekė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praeivis

Praeivis portretas
atsivesim is lenku ten pigiau

ww "Prablaivekit"

ww "Prablaivekit" portretas
Nieko sau motyvas - pabrangusio alaus bus nuperkama maziau,todel reikia didinti kainas? Kas cia per pokstai? Gal laikas susimazinti apetitus? Patys gales ir gerti ta savo alu,juokdariai. Nusibodo tas amzinas apiplesinejimas,ar pirktum alu,ar kita koki produkta. Kas kainavo litais,dabar, galima sakyti, eurais. Kiek tai tesis? Zmones vaikosi nuolaidu,nes tik tada ir sumoka realia kaina uz preke,kitais atvejais visur kainos uzkeltos iki dangaus! Kaip negeda tiems gamintojams,o ir pardavejams? Kodel valdzia nepriima istatymu,del antkainiu ribojimo? Juk jiems niekada negana,tai istatymais reikia riboti tuos nepagristus apetitus,na,ir bausti. Gasna tyciotis is zmoniu!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių