Premjeras atidarė Lietuvos ir Lenkijos ekonomikos forumą

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis šiandien (balandžio 25 d.) Valdovų rūmuose atidarė Lietuvos ir Lenkijos ekonomikos forumą bei pasveikino jo dalyvius, prezidentą Valdą Adamkų, Lietuvos ir Lenkijos parlamentų narius, ministrus, ambasadorius.

Premjeras įteikė didžiausiai Lenkijos investuotojai Lietuvoje bendrovei „Orlen Lietuva“ apdovanojimą „100-mečio investicija“.

„Labai vertiname „Orlen“ vaidmenį modernizuojant „Mažeikių naftos“ gamyklą, kurios kontrolinį akcijų paketą įmonė įsigijo dar 2006 metais. Tai buvo kertinė, strateginę partnerystę iliustruojanti Lenkijos Vyriausybės parama Lietuvai ir viso regiono energetiniam saugumui. Sėkminga „Orlen Lietuvos“ veikla turi strateginę svarbą Lietuvai. Džiaugiamės bendrovės pasirengimu tęsti investicinius projektus Lietuvoje“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Premjeras pabrėžė, kad Lenkija yra viena svarbiausių strateginių Lietuvos partnerių, o Lenkijos vadovų apsilankymai Lietuvoje pastaruoju metu žymi naują etapą šalių santykiuose.

„Labai džiaugiamės intensyviu dvišaliu bendradarbiavimu ekonomikos, energetikos ir transporto srityse. Esame pasirengę toliau plėtoti ir stiprinti ryšius. Džiaugiamės Lenkijoje pradėtais darbais modernizuojant „europinę“ geležinkelio vėžę nuo Varšuvos Lietuvos kryptimi. Nuo gegužės mėn. išaugs LOT aviakompanijos vykdomų skrydžių. Esame suinteresuoti jūrų kelto linijos tarp Klaipėdos ir Ščecino/Svinojušče uostų atidarymu. Tikiuosi, kad visi šie projektai prisidės prie verslo bei turizmo saitų stiprinimo. Kviečiame Lenkijos bendroves pasinaudoti palankia investicine aplinka Lietuvoje. Neabejoju, kad šiandien vykstantis Lietuvos ir Lenkijos verslo forumas dar labiau sustiprins mūsų šalių ekonominę partnerystę“, – kalbėjo premjeras.

Lenkija yra 3-ia prekybos partnerė ir 2-a lietuviškos kilmės prekių eksporto rinka, viena didžiausių investuotojų. Mūsų šalį aplanko apie 150 tūkst. lenkų turistų per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Ką daryti Lietuvoje? Tai, ką valdantieji padarė Lenkijoje. "Lenkijos valdantieji panaikino pensijų reformą, sumažindami pensinį amžių, kas mėnesį moka 500 zlotų (148 dol.) už vaiką, pradedant nuo antrojo gimimo (vyriausybė nuo 2016 m. išleido 42,6 mlrd. zlotų šiai vaiko išmokai); reformavo teisingumo sistemą (kad ji būtų efektyvesnė), ir sumažino mokesčių nemokėjimą (kai anksčiau lenkai masiškai išvengdavo pridėtinės vertės mokesčio), taip padidindama valstybės pajamas 23 proc. Šie veiklos rezultatai privertė valdančiųjų kritikus atrodyti kaip silpnus, privilegijuotus, apgavikus. Tuo tarpu Lenkijos ekonomika ir toliau auga 4% per metus, atlyginimai auga, o infliacija yra silpna." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių