Premjeras: baimės dėl kogeneracinių jėgainių yra pagrįstos

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis toliau kartoja, kad gyventojų nerimas dėl Vilniuje ir Kaune planuojamų statytų atliekų deginimo jėgainių yra pagrįstos. Tai premjeras pareiškė po to, kai praėjusią savaitę su „Lietuvos energijos“ vadovais sutarė, jog Vilniuje bus galima deginti mažiau atliekų bei įrengti papildomus taršą mažinančius filtrus.

„Atliekų deginimas, toks atliekų tvarkymo būdas yra XIX amžiaus problemos sprendimas. Tai, kas buvo prieš 30 metų padaryta, kad nėra ko baimintis, kad stovi miestų centruose (atliekų deginimo įrenginiai – BNS), tikrai taip nėra. Baimės yra natūraliai pagrįstos“, – ketvirtadienį Seime atsakydamas į parlamentarų klausimus sakė S. Skvernelis.

„Čia yra ne kvapas, kurį gali pernešti. Čia yra tokios išmetamosios medžiagos, kurios šimtmečiais išlieka, kurios daro poveikį aplinkai, daro poveikį sveikatai, kylą grėsmės apsigiminui. Todėl norisi atsakymų, ar tai saugu Lietuvai ir pirmiausiai Vilniaus gyventojams, ar ne“, – kalbėjo premjeras.

Jis pakartojo, kad abejonės dėl planuojamų Vilniaus ir Kauno kogeneracinių jėgainių kenksmingumo iki šiol nėra išsklaidytos.

Premjeras taip pat tikino neturintis asmeninio intereso dėl Vilniaus projekto, nepaisant to, jog gyvena  netoli statomos jėgainės.

„Aš dar kartą pabrėžiu, kad tai nėra mano asmeninis interesas, kadangi tai liečia daug gyventojų ir rinkėjų. Jeigu tokiu principu vadovautis, tai, atleiskit, aš negaliu priiminėti nė vieno sprendimo, nes bet kokiu atveju mane, kaip gyventoją palies energetiniai dalykai ar maisto kainos, gydymo paslaugos ar švietimas“, – Seime kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras ketvirtadienį Seime atsakinėjo į opozicinės Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos narių parengtus klausimus.

S. Skvernelis gegužę pareiškė, jog Vilniaus ir Kauno kogeneracinės jėgainės yra korupcinės ir „nuodijančios“ žmones, be to, dėl jų Vyriausybė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Vyriausybės vadovas buvo užsiminęs apie projektų stabdymą.

Planuojama, kad 345 mln. eurų vertės Vilniaus jėgainė pradės veikti 2019-ųjų pabaigoje, o 150 mln. eurų vertės Kauno jėgainė, statoma kartu su Suomijos kapitalo „Fortum Lietuva“, – 2020 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Planuojama, kad 345 mln. eurų vertės Vilniaus jėgainė pradės veikti 2019-ųjų pabaigoje, o 150 mln. eurų vertės Kauno jėgainė, statoma kartu su Suomijos kapitalo „Fortum Lietuva“, – 2020 metais" - pasauly net vos pastatytos AE taip ir nepradedamos eksploatuot, AIŠKU kad taip bus ir su tomis NUODŲ generavimo jėgainėmis. Taip kad jų statybos tęsimas - TIK tų statytojų asmeninės rizikos reikalas, jie ŽINO ką daro, ir jiems nėra jokio pagrindo paskui kažkokių kompensacijų laukt: jie BUVO perspėti!

Europos direktyvos

Europos direktyvos portretas
draudžia deginti šiukšles/privaloma visiškai išrūšiuoti/, o mūsų nupirkti medingalviai ir toliau išdavinėja leidimus didžiuosiuose Lietuvos miestuose statyti šiukšlių deginimo monstrus.Ar tik nereikės ateityje mokėti sojuzui milijonines baudas kaip kad dabar gresia už lauko šikinykus?Valdžiukai nusivaldo iki apsurdų už kuriuos mokame mes visi.Tas pats kaip kad Japonija atsisako pavojingų atominių reaktorių, o mūsų Kubilas būdamas valdžioj, vieną tokį iš jų nusipirko net nesulaukęs Tautos balso dėl AE statybos:D)...Kubilai, padenk nuostolius už rektorių, kuris NX mums buvo/ir yra/reikalingas!

Anonimas

Anonimas portretas
Pripažinti,kad tai vos ne akmens amžiaus mąstymas-atliekas deginti,maža,reikia priimti sprendimus protu pamatuotus.Čia daugiau to kaimiečio ,susivėlusio ir galvos neišsiplovusio,reikalas.Bet jis taip primityviai apie aplinką mąsto,kad belieka tik tokie sprendimai-pastatyti ir paskui pažiūreti.-oooo,pasirodo tikrai....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių