Premjeras: įmonių holdingas kuriamas ne dėl LJL problemų

  • Teksto dydis:

Premjeras ir susisiekimo ministras pareiškė, kad transporto įmonių holdingas bus kuriamas ne dėl žlungančios valstybės valdomos "Lietuvos jūrų laivininkystės" (LJL) problemų. Anksčiau buvo tikinta atvirkščiai - holdingo idėja viešai buvo siejama būtent su bloga LJL padėtimi.

"Dėl transporto holdingo kūrimo sprendimas priimtas jau tikriausiai prieš keturis ar penkis mėnesius, tai nėra, kaip buvo viešojoje opinijoje skleidžiama, kad holdingas yra kuriamas dėl "Lietuvos jūrų laivininkystės". Tai yra netiesa", - žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį sakė Algirdas Butkevičius.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius taip pat tikino, kad holdingas kuriamas, ne siekiant gelbėti LJL.

Anot jo, LJL veiklos planas turėtų būti parengtas per du mėnesius, tačiau jo turinio jis kol kas nekomentavo, užsimindamas, kad šiuo metu svarstoma apie įmonės vadybos pokyčius bei investicijas į naujus laivus.

"Norint, jog bendrovė turėtų ateitį, reikia į ją investuoti - šiuo atveju investicija galima, tik nuperkant naujus laivus, senų laivų rekonstravimas neatneša tos laukiamosios naudos, kadangi rinkoje situacija šiandien nėra gera ir į ateitį pasakyti, ar ji bus gera, tai yra sudėtinga. Kiek man teko derėtis su Finansų ministerija dėl kitų metų biudžeto plano ir valstybės investicijų programos, šiai dienai tokie pinigai nėra numatyti, bet iki biudžeto priėmimo yra dar daug laiko ir man sunku pasakyti, kaip bus su šituo klausimu", - žurnalistams sakė R.Sinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių