Premjeras: sulyginti samdomą darbuotoją ir tą, kuris dirba sau – neteisinga

  • Teksto dydis:

Individualios veiklos ir samdomų darbuotojų apmokestinimo suvienodinimas būtų neteisingas, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Visiškai sulyginti žmones, kurie patys susikuria sau darbo vietas, patys dirba, su samdomais darbuotojais tikrai būtų ir neteisinga, ir sužlugdytume žmones, kurie šiandien dirba, gauna mažesnes pajamas ir susikuria sau darbo vietas, bet mokesčius sumoka“, – antradienį interviu LRT radijui sakė premjeras.

Suvienodinti darbo santykių ir individualios veiklos apmokestinimą balandžio viduryje pasiūlė Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas.

„Tas (apmokestinimo – BNS) skirtumas, kuris šiandien yra, jis, mūsų vertinimu, yra per didelis ir jo negali būti. Todėl vien siūlymai pakoreguoti verslo liudijimo veiklų sąrašą, mūsų galva, nespręs esminės problemos – mokestinės naštos skirtumų tarp darbo santykiams ir savarankišką veiklą vykdantiems asmenims“, – tuomet kalbėjo V. Vasiliauskas.

Lietuvos banko duomenimis, pagal darbo sutartis dirbantieji per mėnesį sumoka 323 eurus pajamų mokesčio ir socialinio draudimo įmokų, o savarankiškai dirbantieji – tik 64 eurus.

Šiuo metu individualia veikla šalyje užsiima apie 160 tūkst. gyventojų, verslo liudijimų iš viso yra išduota apie 88 tūkstančiai. Tuo metu pagal darbo sutartis dirba 1,2 mln. gyventojų. Preliminariais Lietuvos banko skaičiavimais, panaikinus verslo liudijimus į biudžetą kasmet galėtų būti surinkta papildomai apie 150-160 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasaulis

Pasaulis portretas
Vasiliauskui jau reikia ruoštis kurti sau darbo vietą su pažyma. Gryš į realų pasaulį.

R

R portretas
O gal vietoj 150-160 mln. koks 100 tūkstančių darbo biržos naujų klijentų???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių