Premjeras ir ministras: kainoms kylant jos galėtų būti reguliuojamos

Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad dėl koronaviruso nekontoliuojamai pradėjus kilti kainoms, valstybė gali pradėti jas reguliuoti.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad esama bandymų naudotis situacija dėl viruso, bet kol kas stebima, ar jį paskatino išaugusi maisto prekių paklausa dėl karantino, ar prekybininkai sieks išlaikyti pakilusias kainas.

„Kol kas situacija... Tikrai negalime labai sakyti apie ilgalaikius pokyčius, matome, kad bandoma naudotis tuo, bet savaitė ar 10 dienų parodys, ar tie pokyčiai susiję tik su momentiniu paklausos iškilimu ar bandys jie užtvirtinti ilgesniam laikotarpiui“, – Seime kalbėjo S. Skvernelis.

„Jeigu matysime, kad tokių intervencinių priemonių yra, tikrai darysime, kas Vyriausybės galioje“, – žadėjo premjeras.

Jis pranešė, kad šią savaitę susitiks su didžiųjų prekybos tinklų atstovais.   

„Tokios teisinės galimybės apsvarstytos, bet yra tam tikros problemos su Europos teise, bet Teisingumo ministerija variantus turi,“ – pridūrė S. Skvernelis.  

V. Šapokos teigimu, kainų reguliavimas būtų įmanomas kai kuriuose segmentuose. 

„Tikrai galima svarstyti įvairias priemones. Jeigu situacija pasidarytų visiškai nekontroliuojama, tai  neatmetu kai kuriuose segmentuose ir kainų reguliavimo“, – antradienį Seime teigė ministras.

Taip V. Šapoka atsakė į liberalo GIntaro Vaičekausko klausimą, kaip Vyriausybė reaguos, jeigu dėl koronaviruso staiga pakils būtiniausių prekių kainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prekybai niekad ne gana pinigu

Prekybai niekad  ne gana pinigu portretas
Kada atsibus musu vyriausybe,negi nematokad kainos jau gerokai pakilo maisto produktams.Daugelis ju jau pakilo gerokai ,o ypac brango mesa ir jos produktai.Zadejote sutramdyti prekybininkus,taciau mes pirkejai to nematome.Atsibuskite valdzios vyrai,nes nebeturime ka valgyti.

ROMUALDAS

ROMUALDAS portretas
Žada subsidijuoti verslą ,tai pakels kainas.Vėl žmonių sąskaita, kažkas krausis kapitalą ,o eilinis žmogus kažkaip egzistuos .Dauguma problemų ir nugula ant neturtingųjų pečių ,ne pirmas kartas.

Romualdas

Romualdas portretas
Manau neklydau kai rašiau ,prieš savaite .Kam bus sunku ir baimė ,o kai kas tai pavers naudinga linkme.Kada ministrai buvo gyventojų pusėje .Ministrai visuomet buvo ir bus verslo pusėje.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių