Premjeras: jei kompensacijų mechanizmas veiks gerai, lengvatos nebereikės

Jeigu Seimo neseniai patvirtintas naujas kompensacijų už šildymą mokėjimo mechanizmas veiks efektyviai, prie diskusijų dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos šilumui grąžinimo nebus grįžtama, teigia premjeras.

„Mes manome, kad jeigu tas kompensavimo mechanizmas, kuris dabar veiks, bus tikrai supaprastintas ir maksimaliai elektronizuotas, jis suveiks efektyviai ir ko gero metų pabaigoje tos problemos nebeturėsime - tie kam reikia pagal jų pajamas, nepriklausomai nuo šildymo būdo, gaus paramą. Ir galbūt tos aistros nurims“, - antradienį žurnalistams Seime pareiškė Saulius Skvernelis.

Tačiau, pasak jo, prie lengvatos grąžinimo klausimo gali būti grįžtama, jeigu kompensacijų mechanizmas bus gremėzdiškas.

„Jeigu mechanizmas neveiks arba jis bus gremėzdiškas, nepatogus žmonėms, tikėtina, kad Seime gali atsirasti tokia valia (lengvatos grąžinimo - BNS). Bet tokiu atveju turime pasakyti, kad tai neturi būti daroma laikinai. Tada turi būti politinis apsisprendimas - jeigu manome, kad tai yra teisinga (lengvatos grąžinimas - BNS), ji turi išlikti“, - tvirtino premjeras. 

S.Skvernelis taip pat neigė, kad šildymui gali būti nustatytas ne 9 proc., o kitoks lengvatinis VM tarifas.

„Diskusijos, kad gali būti kitoks režimas, neatitinka realybės. Mes turime tris PVM mokestinius režimus - 21 proc. ir du lengvatinius 5 bei 9 proc.“, - aiškino premjeras.

Parlamentinė opozicija praėjusią savaitę įregistravo 9 proc. PVM tarifą šilumai numatančias pataisas. Dalis valdančiųjų siūlo prie apskrito stalo dar kartą aptarti lengvatos reikalingumą, dalis žada remti 9 proc. tarifo grąžinimą nuo 2018 metų.

Dabar 9 proc.   PVM  tarifas taikomas knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams, viešbučiams, laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams, keleivių vežimui, o 5 proc. – tik kompensuojamiems vaistams ir nekompensuojamiesiems, kainuojantiems daugiau negu 300 eurų. 

Šildymui  nuo birželio taikomas įprastas 21 proc. PVM tarifas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusivylęs

Nusivylęs portretas
Rinkėjai tikrai tikėjo Skvernelio ryžtingumu ir noru padėti skurstantiems ir badaujantiems Lietuvos žmonėms. Tiesa visiškai kitokia, nuo šių metų liepos skurstančiųjų tik padaugėjo. Darmajėdams sėdintiems savivaldybėse sukūrė papildomų darbo vietų. Kurie atsilupę priįminės sprendimus kas vertas, o kas ne kompensacijos - apsurdas iš kur tiek neišprusėlių. Šilumos tiekėjai priverstinai plėšia miestiečius, neleisdami nuo jų atsijungti, prigalvota dešimtys trukdžių, kurių paprastas žmogus neįveiks. Žiaurus gyvenimas, neteisybės klestėjimas, neviltis toks Lietuvos rytojus!

klausimas

klausimas portretas
o ka jus padaret kad veiktu gerai su savo ministrais kaip veryga ir sapoka apie kitus net kalbet nesinori nes jie nieko visai nedirba

Manau

Manau portretas
Masę žmonių pavertęs kompensacijų prašytojais ir įstūmęs dalį tautos į žeminančias biurokratinių kontorų lankytojų gretas ir pažymų kompensacijoms rinkėjų odisėjas, Skvernelis įkalė didžiulę vinį į tautos pasitikėjimo juo karstą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių