Premjeras nemato tragedijos, jei sekmadieniais Lietuvoje prekybos centrai nedirbtų

Jeigu prekybos centrai nedirbtų sekmadieniais, tai nebūtų tragedija, teigia premjeras Saulius Skvernelis. Tačiau, pasak jo, pirmiausiai dėl to turėtų apsispręsti prekybos tinklų darbuotojai.

„Aš manyčiau, kad tai yra visgi pirmiausiai prekybos centrų darbuotojų, profesinių sąjungų sprendimas. Tikrai nematau tragedijos“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Ministras pirmininkas teigė, kad palaikytų sprendimą sekmadieniais prekybos tinklams nedirbti, bet pabrėžė, kad tai turėtų būti ne valstybės sprendimas, o profesinių sąjungų.

„Tikrai nenorėčiau, kad tai vėl būtų valstybės administracinis sprendimas, primetantis darbuotojams tam tikrus sprendimus. Darbdavys yra stipresnioji pusė, tačiau veikiančios profesinės sąjungos gali surasti sprendimus“, – sakė S. Skvernelis.

Tikrai nematau tragedijos.

Anot jo, užsienio šalyse, kai neveikia didieji prekybos tinklai, yra alternatyvų. Pavyzdžiui, mažos parduotuvės, todėl problemų tai nesukeltų.

„Tenka turbūt mums visiems daugiau mažiau išvažiuoti į užsienio valstybes ir tenka susidurti, kad per valstybines šventes ar sekmadieniais prekybos centrai ten nedirba. Ir tragedijos nėra, yra alternatyvos, mažosios parduotuvėlės“, – tikino ministras pirmininkas.

Jo nuomone, jeigu būtų nuspręsta, kad kaip Lenkijoje, kelis sekmadienius per mėnesį prekybos tinklai užsidaro, o veikia tik nedidelės parduotuvės, kuriose dirba pats savininkas, tai taptų paskata šeimos verslui.

Balandį atliktos „Spinter tyrimų“ apklausos duomenimis, 70 proc. gyventojų sutiktų, kad per valstybines šventes ir atmintinas dienas prekybos centrai nedirbtų, skelbė portalas delfi.lt.

30 proc. tokiai idėjai nepritartų, o dažniau tokį darbo laiką palaiko moterys ir kaimų gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Tam užsienį dirba sekmadieniais,tik iki 16 val. Visi dirba slenkančių grafiku ,nenori sekmadieniu nedirbk ar čia Lietuvos problema ,mokekit kaip Anglijoje į val. po 8'50 svariuku ir jokiu problemų nebus dirbs žmonės ir džiaugsis,o Lietuva ir be parduotuvių turi tokių problemų ohohohhh

Na ir

Na ir portretas
Vokietijoje sekmadieniais jokia pardė nedirba. Ir per šventes. Visi įpratę, visiems gerai.

AZ

AZ portretas
Idomiai cia raso mamytes su vaikuciais negali apsipirkti paprastomis darbo dienomis, nesamone. I keliones toliausiai su kudikiais isvyksta o cia matai negali apsipirkti. Joms butinas sekmadienis. N kazkoks briedas kaip liaudis sako.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių