Premjeras: planų pertvarkyti mokesčių sistemą nėra

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad Vyriausybė neplanuoja pertvarkyti mokesčių ir socialinės paramos sistemos.

„Mane irgi trenkė kaip perkūnas iš giedro dangaus ta informacija“, - ketvirtadienį Seime pareiškė jis, komentuodamas žiniasklaidos pranešimus, kad Seime svarstomi galimi mokesčių ir „Sodros“ sistemos pakeitimai.

„Tikrai to nedarysime ir ypač esant tokiai neaiškiai apibrėžtai geopolitinei situacijai kitiems metamas (...). Iš viso nesiruošiame mes to daryti, bet analizes darome įvairiausiais pjūviais“, - pridūrė premjeras.

Jis taip pat informavo, kad trečiadienį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete pateikta informacija nebuvo derinta su Finansų ministerija.

Komitetui buvo pristatytas mokslininkų parengtas Lietuvos socialinio modelio sukūrimo projektas, kainavęs 5 mln. litų. Jis apima užimtumą, darbo santykių reglamentavimą ir socialinio draudimą.

Mokslininkų grupė kalba apie naujus mokesčius ir esamų kėlimą. Jie skaičiuoja, kad pinigų reformuoti „Sodrai“ būtų galima surinkti, apmokestinus visą nekilnojamąjį turtą, automobilius, įvedus progresinius mokesčius ir apmokestinus dienpinigius. Taip pat siūloma padidinti pelno mokestį iki 20 proc., 15 proc. apmokestinti visą kapitalo prieaugį, atimti lengvatas iš ūkininkų. Be kita ko, siūloma griežčiau kontroliuoti medienos pardavimus.

Pasiūlymai dar turi būti svarstomi Vyriausybėje, ir jeigu jiems būtų pritarta, keliautų į Seimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

beprotnamis

beprotnamis portretas
apmokestinkt nekilnojamą turtą, automobilius, įveskit visiems progresinius mokesčius ir t.t. Pažiūrėsim, kas tada dirbs jei sumokėjus visus esamus ir būsimus mokesčius liks pragyvenimui 10-20 proc.,( o gal ir mažiau) atlygimo.Nedirbsiu, tegul mane valstybė išlaiko duoda lengvatas. Be to, o kas grąžino prieš keleriu metus iš sodros paimtą beprocentiną milijoninę paskolą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių