Premjeras: senų ir taršių automobilių pirkimas taps nepatrauklus

  • Teksto dydis:

Vyriausybė nesvarsto visuotinio automobilių mokesčio, tačiau ketina priimti sprendimus, kurie skatins gyventojus nepirkti senų ir taršių transporto priemonių, teigia premjeras.

„Neįvesime jokio visuotinio automobilio mokesčio, tačiau, kas labai svarbu, tikrai privalome tvarkytis su transporto tarša (...) Bus sprendimai, kad, sakykime, nuo sausio 1 dienos, neapsimokės žmonėms registruoti senų, taršių automobilių, arba jie turės už tai susimokėti gerokai daugiau nei dabar. (...) Jeigu aš perku seną, 19 metų automobilį su 3 litrų varikliu, tai tiesiog reikės mokėti didelį registracijos mokestį“, – Žinių radijui sakė Saulius Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad sprendimai Vyriausybėje šiuo klausimu dar nėra priimti, siūlymai derinami su Aplinkos ministerija. 

S. Skvernelio teigimu, būtini kompleksiniai sprendimai ir kartu reikia ieškoti paskatų, kad galima būtų žmonėms „orientuotis ir žiūrėti į naujesnes transporto priemones“.

Apie svarstymus nuo kitų metų apmokestinti taršius automobilius S. Skvernelis kalbėjo dar balandį, o vienas svarstomų variantų, anot jo, – papildomai juos apmokestinti, atliekant techninę apžiūrą.

Finansų ministras Vilius Šapoka tuomet aiškino, jog tai būtų ne mokestis, o naujas finansinis instrumentas, skatinantis žmones nepirkti taršių automobilių.

Įvesti visuotinį automobilių mokestį Lietuvą ne vienerius metus ragino Tarptautinis valiutos fondas, ankstesnės Vyriausybės yra kėlusios panašias idėjas, bet rimčiau svarstyti mokesčio nesiryžo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bronius

bronius portretas
tegul pirma susitvarko gybauskaite prisipirkus senu sarvuociu ir kt. tada ir mes zmonelai busime supratingi , sarvuociai tai senais varikliais va cia problema arba seni laivai vacia problema

...

... portretas
Sauliuk, apie kokių auto pirkimą čia pezi kai pats gyvenimas Lietuvoje tapo nepatrauklus (ne pagal jėgas)?

jonc

jonc portretas
SKVERNELIO noreciau paklausti,ko tokia turtinga salis ,kaip Lietuva,,, perka senus tarsius nudevetus karo laivus?Ko perka senas haubicas,ko , visa suda kuris nebetinka normalioms salims.Va,prancuzai lektuvnesi nepardave rusams,reikejo mums nupirkt,juk neturim?Va kai atsakysi i siuos klausimus,suprasi ko liaudis vazineja senom,o gal ir tarsiom geldom,bet tech.apziura tai praeina....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių