Premjeras: VMI turės patikrinti, ar per automobilių nuomą nėra vengiama mokesčių

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija turės patikrinti, ar per automobilių nuomą iš tuo paprastai neužsiimančių įmonių nėra vengiama mokesčių, sako ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Gal tai susiję su mokestiniais dalykais, gal galima pasinaudoti kažkokiomis lengvatomis? Aš tikrai nežinau. Mes su finansų ministru svarstėme šią situaciją. Matyt, Mokesčių inspekcija turės patikrinti, ar tokiu būdu nėra išvengiama tam tikrų mokesčių“, - antradienio vakarą transliuotoje LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ sakė premjeras.

Taip jis kalbėjo, svarstydamas apie parlamentarų Algirdo Butkevičiaus ir Andriaus Kubiliaus automobilių nuomas.

Socialdemokratų partijos pirmininkas A.Butkevičius pernai gruodį sudarė automobilio „Audi Q7“ nuomos sutartį su Marijampolėje registruota bendrove energetikos ir Nekilnojamojo turto bendrove „Alavera“, kuri apie automobilio nuomos veiklą neskelbia. Jis teigia už automobilio nuomą kas mėnesį mokantis po 480 eurų.

Konservatorius A.Kubilius savo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nurodo nuo pernai gruodžio sudaręs automobilio nuomos sutartį su įmone „Alkesta“. Šį įmonė yra įgaliotasis „Renault“ ir „Dacia“ atstovas Lietuvoje. A.Kubilius BNS teigė už automobilio nuomą kas mėnesį mokantis po 200 eurų.

Prieš porą savaičių dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad parlamentarė „valstietė“ Greta Kildišienė vairuoja „Agrokoncernui“ priklausantį, jos motinos išperkamosios nuomos būdu įgytą visureigį „Range Rover“. Vėliau paaiškėjus, kad G.Kildišienė nuo partijos bendražygių nuslėpė prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų, „valstietė“ atsistatydino iš Seimo nario pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Progresas

Progresas portretas
Teisingai,pradekit patys save persekioti ir bausti.:),kad tauta ramiai miegoti galetu. :)

Anonimas

Anonimas portretas
sita valdzia viska tikrins saunuoliai.ir seime gert negali seimo nariai labai gerai.as uz blaivybe

...

... portretas
Tai ką dabar 'konservai' darys?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių