Premjerė ir ekonomikos ministrė Prancūzijos verslą kvies investuoti Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė bei ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė šią savaitę dalyvaus Lietuvos ir Prancūzijos verslo forume Paryžiuje, kuriame kvies Prancūzijos verslininkus investuoti Lietuvoje.

„Prancūzija – viena svarbiausių Lietuvos ekonominių partnerių, prioritetinė mūsų šalies eksporto rinka. Paryžiuje vyksiantis Lietuvos ir Prancūzijos verslo forumas atvers dar daugiau galimybių mūsų šalies verslui užmegzti naudingų ryšių ir pritraukti daugiau investicijų“, – pranešime teigė A. Armonaitė.

Prancūzijos verslo atstovams ministrė planuoja pristatyti šalies investicinę ir mokestinę aplinką, Lietuvoje stiprius verslo sektorius, kurie domina užsienio investuotojus. Ministrė taip pat pristatys Žaliojo koridoriaus iniciatyvą, įsikūrimo laisvosiose ekonominėse zonose ir pramonės parkuose naudą.

Paryžiuje vyksiantis Lietuvos ir Prancūzijos verslo forumas atvers dar daugiau galimybių mūsų šalies verslui užmegzti naudingų ryšių ir pritraukti daugiau investicijų.

Vizito metu I. Šimonytė Prancūzijoje susitiks su šalies ministre pirmininke Elisabeth Borne (Elizabet Born), Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi Mathiasu Cormannu (Matjasu Kormanu).

Vizito metu premjerė taip pat pasisakys EBPO taryboje, atidarys Lietuvos-Prancūzijos verslo forumą, susitiks su Prancūzijos lietuvių bendruomene. Taip pat numatytas ministrės pirmininkės apsilankymas Paryžiaus Politikos mokslų mokykloje ir vieša diskusija su šios mokyklos akademine bendruomene, neformalūs pietūs su Prancūzijos politologais, žurnalistais bei intelektualais.

Vizito metu daugiausia dėmesio numatoma skirti Lietuvos ir Prancūzijos dvišalio bendradarbiavimo stiprinimui, Rusijos karui prieš Ukrainą, Europos energetiniam saugumui, paramai Ukrainai, ES sankcijoms Rusijai ir karinę agresiją remiančiai Baltarusijai.

Prancūzijos investicijos Lietuvoje šių metų antrąjį ketvirtį siekė 711 mln. eurų. Pagal investicijų dydį Lietuvoje Prancūzija praėjusiais metais užėmė 11-ąją vietą. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau kaip 100 Prancūzijos bendrovių.

Daugiausia Prancūzijos bendrovės Lietuvoje investuoja į didmeninę ir mažmeninę prekybą, apdirbamąją gamybą, finansinę ir draudimo veiklą, profesinę, mokslinę, techninę veiklą, nekilnojamojo turto operacijas.

A. Armonaitė Paryžiuje taip pat dalyvaus neformalioje diskusijoje su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ambasadoriais, pristatys Lietuvos pagalbos priemones Ukrainai. Diskusijoje bus aptariama, kaip EBPO galėtų padėti Ukrainai pritraukti investicijų tvariam šios šalies ekonomikos atsigavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idiotu inkubatorius

idiotu inkubatorius portretas
Nesuprantu ką jos čia juokina lietuvius ar prancūzus? Vis dėl to nuo žolės smegenys nyksta.

Nejuokinkit,varlialupiams

Nejuokinkit,varlialupiams portretas
čia karo zona.

:)))

:))) portretas
dvi pusdurnes galvoja, kad kazkas investuos i mozambika su dazniausiai besikeitanciais istatymais ir brangiausia energija pasaulyje...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių