Premjerė: karantinas būtų grąžinamas tik dėl teisinio pagrindo dėvėti kaukes uždarose patalpose

Dėl prastėjančios epidemiologinės situacijos svarstant grįžti prie karantino režimo, ekonominių veiklų riboti neplanuojama, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Mes kaip tik labiau kalbėjome apie tai, kad sieksime išvengti ekonominių veiklų ribojimo. Yra visada tas klausimas dėl renginių, bet kadangi renginiai dabar vyksta su galimybių pasais, matyt, kad reikia gerbti savo žodį, žmonės ėmėsi visų saugumo priemonių, pasiskiepijo ar persirgo, jau tos sąlygos buvo nustatytos“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Ji taip pat pabrėžė, kad karantino režimas dėl COVID-19 plitimo būtų grąžinamas tik dėl teisinio pagrindo įvesti prievolę dėvėti kaukes uždarose patalpose.

„Aš dabar matau, kad pagrindine antrašte tapo žodis karantinas, bet vėlgi labai norėčiau pabrėžti, kad iš esmės to režimo plonybė yra dėl visuotinio kaukių dėvėjimo, tai jau yra kitas režimas ir čia yra teisinis klausimas. (...) Apie veiklų apribojimą kalbos buvo, bet Vyriausybė nematė reikalo sutarti, kad toks sprendimas būtų siūlomas“, – sakė premjerė.

Valdžios institucijos Lietuvoje dar tariasi, ar norint įvesti privalomą kaukių dėvėjimą uždarose erdvėse, reikia skelbti karantiną, ar pakaks ekstremalios situacijos.

Dabar turintiesiems galimybių pasą kaukių dėvėjimas yra rekomenduojamas.

Vyriausybė prie svarstymų dėl naujo karantino turėtų grįžti kitą savaitę. Lietuva šią savaitę įžengė į blogiausią, „juodąją“, pandemijos spalvinę zoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lolas

Lolas portretas
Viskas čia normaliai karantinas bus gražinamas, kad pasiskiepijusieji nebūtų du. rnių vietoje. Nes kaip jau daugumai aiškų vakcina visiškai nemažina covid sergamumo, o tiek prikarksėta apie laisvęs ir galimybęs. Taip, kad reikia kažkaip padarytį, kad tų laisvių nebebūtų ir du. rniai nesuprastų, kad jie dur. ni.

Grybas

Grybas  portretas
Vagiu ir aferistu saika, kaip tai ziurkei negeda

Lauris

Lauris  portretas
Taip yra jie temoka vokti ir neraudonuoti
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių