Prestižinių būstų ir biurų bei nuosavų namų rinkoje – sujudimas

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto (NT) rinkai pilnai atsistojus ant kojų, specialistai apžvelgia, kad po krizės didžiausi pasikeitimai įvyko individualių namų bei prestižinio būsto segmente. Per pastaruosius trejus metus taip pat suklestėjo kotedžų projektai. Besikeičiant rinkai, prie jos prisitaiko ir NT brokeriai – dalis specializuojasi tik konkrečiuose segmentuose, pavyzdžiui, prestižinio būsto arba individualių namų.

Pasak NT agentūros „Capital Real Estate“, kuri su individualiais namais dirba nuo 2006-ųjų, brokerio Šarūno Kaniavos, yra žmonių kategorija, kuri nė nesvarsto galimybės gyventi standartinėje „dėžutėje“ ir iš karto nori įsikurti individualiame name. Registrų centro duomenimis, Vilniuje ir dalyje Vilniaus rajono per metus namų parduodama maždaug 6 kartus mažiau nei butų – vidutiniškai sudaroma apie 2 000 sandorių. Į šį skaičių patenka ir sodo nameliai, senos statybos namai, naujai statomi kotedžai ir kt.

„Dėl pasikeitusių tendencijų šiandien individualių namų pirkėjai prioritetą teikia kokybiškam ir ekonomiškam būstui. Tampa vis sunkiau parduoti senesnius namus. Priežastys paprastos: tokie namai yra dideli, neekonomiški, jiems išlaikyti, atlikti kapitalinį remontą reikia nemažų investicijų. Be to, didėja poreikis įsigyti visiškai įrengtą naujos statybos būstą, tačiau pasiūlos beveik nėra“, - pasakojo Š.Kaniava.

Prie besikeičiančios rinkos prisitaiko ir NT brokeriai. Brokeriui, dirbančiam individualių namų pardavimo ar pirkimo srityje, galioja tie patys profesiniai reikalavimai: gerai išmanyti esamą namų pasiūlą, būti susipažinus su įvykusiais sandoriais. Tačiau čia, skirtingai nei dirbantiems kituose segmentuose, papildomai reikalingos statybų srities žinios, namo architektūros išmanymas, inžinerinių sprendimų suvokimas.

Agentūra „Capital Deluxe“ specializuojasi prestižinio būsto segmente. Pasak šio biuro vadovo Arūno Adamonio, dažnai prabangaus NT savininkai apie tai nenori skelbti viešai, todėl skelbimų portaluose paprastai nė nepamatysite, kokie išskirtiniai butai ar namai yra siūlomi rinkoje. Būtent todėl „Capital Deluxe“ ir dirba brokeriai, kurių specializacija – prestižinio turto pardavimas, jų darbo patirtis leidžia vykdyti pardavimo procesą ir be visuotinio susidomėjimo.

„Dažniausiai prestižiniu būstu domisi tie žmonės, kurie žino, ko nori, supranta, kodėl verta investuoti į kokybę ir ramybę. Klientas, už namą mokėdamas šešiaženklę sumą, tikisi visiško privatumo, ramios prestižinės kaimynystės ir, be abejo, kokybės. Renkantis tokio segmento būstą, kiekvienam pirkėjui yra svarbus jo nuvertėjimo klausimas ir realizacija, prireikus jį parduoti“, - teigė A.Adamonis.

Jis pastebėjo, kad vis dažniau Lietuvoje kalbama ir apie prestižinius biurus - Vilniuje yra pastatyta tikrai nemažai pastatų, kurie konkuruoja tarpusavyje inovatoriškumu, patogumu ir pan. Tiesa, vienetinių biurų tikrai yra trūkumas: kiekvienas nori kažkuo išsiskirti, o patenkinti tą augantį išskirtinumo poreikį kasmet tampa vis sunkiau.

Pagal statistinius rodiklius ir apklausas Vilnius yra vienas sparčiausiai besiplečiančių miestų Baltijos šalių regione. Tai rodo ir tai, kad dar nepabaigus naujų biurų pastatų statybų, beveik visos patalpos būna išnuomotos arba parduotos. Šiuo metu įmonių, norinčių įsikurti gerai žinomuose prestižiniuose biuruose, yra gerokai daugiau nei rinka gali pasiūlyti.


Šiame straipsnyje: būstaibiurainuosavi namaiNT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų, 10000 eurų, 100 milijonų 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių