Prezidentė pasirašė įstatymą dėl ES ir Kanados prekybos sutarties

  • Teksto dydis:

Prezidentė ketvirtadienį pasirašė įstatymą dėl Europos Sąjungos ir Kanados prekybos susitarimo ratifikavimo.

„Lietuvos eksportuotojams šis susitarimas kasmet sutaupys daugiau nei 1 mln. eurų muitų mokesčių. Reikšmingai sumažinus reguliavimo kliūtis, lietuviškus gaminius į Kanadą eksportuoti bus lengviau, o tai ypač naudinga smulkiam ir vidutiniam verslui. Šiuo metu apie 150 Lietuvos įmonių eksportuoja į Kanadą, iš jų net 80 proc. – smulkios ir vidutinės“, – rašoma prezidentūros pranešime.

ES ir Kanados prekybos susitarimas panaikins 99 proc. muitų ir kitas prekybos kliūtis, paskatins investicijas, Lietuvos bei kitų ES šalių verslui plačiau atvers Kanados paslaugų ir viešųjų pirkimų rinkas, jis taip pat prisidės prie naujų darbo vietų kūrimo ir ekonomikos augimo Lietuvoje.

Seimas susitarimą ratifikavo antradienį. Lietuva tapo 9-ąja ES valstybe, ratifikavusia šį vieną didžiausių ES laisvosios prekybos susitarimų.

Dar viename dokumente – ES ir Kanados strateginės partnerystės susitarime įtvirtinti bendri įsipareigojimai stiprinti tarptautinę taiką ir saugumą. Kanada ir ES šalys glaudžiau bendradarbiaus kovodamos su terorizmu, masinio naikinimo ginklų plitimu, organizuotu nusikalstamumu, kartu skatins žmogaus teisių ir pamatinių laisvių apsaugą pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek ant sitos zemes nafik gyvenu terorizmas klestejo visa amziu.Prie ruso buvom visa laika rode Irana Iraka ir kitas salis.Kaip fainai tankai vazinejo.Nereikia pasaku sekt mes nedurni.Pirmu numeriu tai Amerika grasina susidorojimu.Gerai kad Putinas turi galva.Jam nusispjaut ant sankciju.O musu durneliai bega.Kam jus reikalingi mazatauciai.Tokios mazos salys be naudos niekam nereikalingos.Putinas turi ir taip ka veikt.Nekisa ranku i suda.

preziudente ---

preziudente  --- portretas
laukiam issiepe dantis GMO-CMO produkcijos , matomai palikdama prezidentura si visiska blondine --nori prisikt tiek ,kad visa lietuva isstiptu...

...

... portretas
Kam tie kliedesiai - kai Kanada savo pigiu 'fuflo' visą Lietuvą užpildys, mūsų verslininkai bus priversti bankrutuot.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių