Prezidentė pasirašė pataisas dėl 9 proc. PVM šildymui ir akcizo žemdirbių dyzelinui

  • Teksto dydis:

Prezidentė trečiadienį pasirašė Akcizų ir Pridėtinės vertės mokesčio įstatymų pataisas,trečiadienį BNS informavo prezidentės atstovė.

„Anksti ryte prezidentė pasirašė įstatymus“, - BNS teigė šalies vadovės patarėja Skaistė Plaušinytė.

Pataisas dėl lengvatinio PVM šildymo tarifo Seimas priėmė paskutiniame pavasario sesijos posėdyje antradienį, o dėl akcizo už žemdirbiams skirtą kurą - keliomis dienomis anksčiau.

Paprastai prezidentė Seimo priimtus įstatymus turi pasirašyti ne vėliau kaip per dešimt dienų, tačiau šįkart ji pataisas turėjo pasirašyti neatidėliodama, kad jie laiku - nuo liepos 1-osios - įsigaliotų. Įstatymai įsigalioja po to, kai juos pasirašo prezidentė ir jie paskelbiami Teisės aktų registre.

Pridėtinės vertės mokesčio įstatymu nuo šių metų liepos iki 2016 metų pabaigos pratęstas lengvatinis 9 proc. tarifas šildymui. Jeigu Seimas lengvatos nebūtų pratęsęs, o prezidentė nepasirašiusi įstatymo, PVM šildymui nuo liepos 1-osios būtų išaugęs iki 21 procento.

Akcizų įstatymo pakeitimais nuo liepos įvedamas minimalus akcizas už žemdirbiams skirtą kurą - 21 euras už toną. Neįvedus šio mokesčio, Lietuvai grėstų sankcijoms už Europos Sąjungos direktyvos nevykdymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių