Prezidentė: Seimo priimtas Darbo kodeksas parodė visišką nužmogėjimą

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad priimdamas Darbo kodeksą, kurį ji vėliau vetavo, Seimas nesiskaitė su socialiniais partneriais ir parodė nužmogėjimą.

„Būtent tai, kad nebuvo atsižvelgta į tai, kas jau buvo sutarta taip pat ir socialiniame komitete, kad buvo padaryta maksimaliai grubiai, pervažiuojant per visus socialinius partnerius, nesiskaitant su tuo, kas jau buvo pasiekta, mane tai nustebino. Tas visiškas nužmogėjimas valdžios“, - interviu „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Vasara tiesiogiai su D.Žeimyte“ sakė D.Grybauskaitė.

Ji pabrėžė, kad toks valdžios elgesys, kokį Seimas demonstravo priimdamas socialinį modelį, skatina žmones emigruoti.

„Reformas darome ne kažkam abstrakčiai - gi darome Lietuvos žmonėms finale. Kas gi čia gyvens? Ateiviai? Kam darome tas reformas? Tokiomis reformomis tik dar labiau išstumiame savo žmones į užribį, dar labiau sukeliame nepasitikėjimą valdžia, jausmą, kad žmogus nerūpi, ir dar labiau skatiname išvažiavimą“, - kalbėjo prezidentė.

Šalies vadovė sakė, kad, jos nuomone, darbo santykių reguliavimą Lietuvoje reikia keisti, tačiau derybose dėl reformos reikia sušvelninti žmones labiausiai žeidžiančias nuostatas.

„Iš tikrųjų darbo reformos reikia, darbo lankstumo reikia, ir čia dėl to niekas neabejoja, ir aš tikrai palaikau reformą, kaip tokią, bet, deja, atsitiko taip, kad pusantrų metų buvo ir vyko trišalės derybos tarp darbdavių, valstybės ir darbuotojų, ir priėmimo stadijoje visi sutarimai, kurie jau buvo suderinti, buvo išmesti į šiukšlių dėžę“, - sakė D.Grybauskaitė.

„Mano pasiūlymai yra kompromiso paieška negriaunant reformos, negriaunant fundamentalių pokyčių darbo jėgos liberalizavime, mėginti apgludinti (...) aštrius kampus, kurie žeidžia žmones“, - teigė prezidentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tukas

tukas portretas
Nereikia verkti. Jai bijote padaryti mini streika tei nereikia verkti o kas nebijo siulau savaite neiseiti i darba visiem kam nepatinka naujas istaymas po menesio pakartoti. Ir nieks nieko neatleis jai tai bus masinys incidentas.

sek

sek portretas
gaila kad partija tvarka ir teisingumas parsidave socdemams,tuo susimazindami balsu seimo rinkimose

Kęstas Br.

Kęstas Br.  portretas
Už pasityčiojimų iš darbuotojų pilną Darbo kodekso priėmimą atsakingi asmenys: Norint sužinoti, kas yra nupirktas Lietuvos prekiautojų alkoholiniais gėrimais (kurie yra Lietuvos turtingiausių sąrašo viršuje (Mockau, visi žiūri į tave)), užtenka pasižiūrėti į šį balsavusių už vergvaldišką Darbo kodeksą sąrašą: (Sąrašas čia). Dabar mūsų eilė balsuoti Seimo rinkimuose. Kiekvienas Seimo narys parsiduoda slaptai ir atskirai, nes šiais visuotinio sekimo laikais kyšininkavimas yra pavojingas (ar ne, ponuli Eligijau Masiuli?). Mūsų pasirinkimas, ar balsuosime už šiuos šlykščius melagius kyšininkus, ar ir vėl jiems patikėsime tolesnį Lietuvos ardymą ir emigracijos skatinimą. Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių