Prezidentė ragina griežčiau prižiūrėti žemės pardavimo ribojimus

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį paragino Žemės ūkio ministeriją imtis priemonių įgyvendinti įstatymo nuostatas, kad įmonė negalėtų valdyti daugiau kaip 500 hektarų žemės.

Tai ji sakė komentuodama žiniasklaidos pranešimus, jog valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ naudojosi jo sūnų, sesers, brolio ir tėvo valdoma žeme.

„Esame minėję, kad įstatyme yra išlikę trūkumų, jį reikėtų tobulinti. Bet didžiausią problemą matau, kad net ir toks, koks yra įstatymas, nebuvo priežiūros, kaip įstatymas vykdomas“, – žurnalistams Šiauliuose sakė prezidentė.

„Tai vykdomosios valdžios apsileidimas ir Žemės ūkio ministerija turėtų skubos tvarka galvoti ne tik apie įstatymo pataisas, bet būtina numatyti ir įstatymo priežiūros mechanizmą“, – teigė D. Grybauskaitė.

Naujienų portalas 15min.lt pirmadienį pranešė, kad R. Karbauskio sūnūs Mantas ir Justinas Karbauskiai į įmones „Aukštaitijos agroncentras“ bei „Žemėnauda“ įnešė apie 7 mln. eurų.

Anot portalo, jaunųjų Karbauskių verslai dalį valdomos žemės nuomoja „Agrokoncerno“ įmonėms. Žemės valdytojais per įmonę „Naisių investicijos“ taip pat yra ar buvo R. Karbauskio sesuo, brolis ir tėvas, o ta žeme naudojosi politiko koncernas, kuriam įstatymai žemės pirkti neleido.

Įstatymas draudžia vienam asmeniui, įmonei ir susijusiems asmenims turėti daugiau nei 500 hektarų žemės ūkio paskirties žemės. R. Karbauskis sakė, kad šiais sandoriais „įstatymų nebuvo bandoma apeiti, nes įstatymų buvo laikomasi“. Jis teigė, kad sūnums dovanoja lėšas, gautas už dividendus iš savo valdomų įmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
jau dabar ribojimai .kada karbauskis abgavo ir apiplese visus kaimynus. kodel toks nesaziningas zmogus sedi valdzioi?karbauskiui ar vieta seime ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių