R. Budbergytė: jokių naujų mokesčių neplanuojame įvesti

  • Teksto dydis:

Dabartinė Vyriausybė neplanuoja įvesti jokių naujų mokesčių, pareiškė ketvirtadienį prisiekusi naujoji finansų ministrė. Rasa Budbergytė kiek anksčiau šią savaitę teigė, kad anksčiau ar vėliau turės būti įvesti nekilnojamojo turto bei automobilių mokesčiai.

Pasak jos, šiuo metu rengiamas 2017 metų biudžetas nenumato jokių naujų mokesčių.

„Tikrai nenoriu, kad būtų klaidinama visuomenė, kad žmonės mane teisingai suprastų -  jokių mokesčių mes neplanuojame įvesti. Šiuo metu rengiamas biudžetas (2017 metų - BNS) nenumato jokių (naujų - BNS) mokesčių“, - žurnalistams ketvirtadienį pareiškė R.Budbergytė.

Jos teigimu, jos prioritetai - kitų metų biudžeto parengimas, socialinės atskirties mažinimas, šalies gynybos finansavimas.

„Manau, kad mano šiam neilgam užteks darbų pakankamai. Aš ateinu kaip ministrė, kuri turi pareigą, kad jokio populistinio, jokio biudžeto, kuris gali pažeisti mūsų visų interesus - subalansuotas, tvarūs viešieji finansai“, - teigė R.Budbergytė.

R.Budbergytei pirmadienį pareiškus, kad anksčiau ar vėliau turės būti įvesti nauji NT ir automobilių mokesčiai, premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad jokių naujų mokesčių įvesti neketinama, o Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pareiškė, kad R.Budbergytė paskubėjo, prabildama apie naujus mokesčius.

Gegužės viduryje paskelbtose Europos Komisijos rekomendacijose Lietuvai siūloma mažinti mokestinę naštą mažai uždirbantiems asmenims, perkeliant ją kitiems šaltiniams, kurie palankesni augimui, pavyzdžiui NT ir automobilių mokesčiai. Įvesti juos Lietuvą ne vienerius metus ragina ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

Buvęs finansų ministras Rimantas Šadžius gegužės viduryje teigė, kad NT ar automobilių mokesčiai šiemet nebus svarstomi, nes Seimo kadencija eina į pabaigą, ir tai svarstyti turėtų naujasis Parlamentas.

Už „Sodros“ lubas

„Sodros“ įmokų lubos turi būti nustatytos, sako naujoji finansų ministrė. Tačiau Rasa Budbergytė nekomentuoja, kokio „aukščio“ jos galėtų būti.

„Taip, manau, kad reikia „Sodros“ lubų“, - BNS ketvirtadienį teigė ketvirtadienį Seime prisiekusi ministrė.

„Aš komentuoju tik pasekmes, kokie nustatyti kažkokie dydžiai gali turėti kažkokias pasekmes mūsų biudžetui, viešiesiems finansams“, - paklausta apie galimus lubų dydžius, sakė ministrė.

Pastraipsniui priiminėdamas Valstybinio socialinio draudimo įstatymą, ketvirtadienį 65 Seimo nariai balsavo už „Sodros“ įmokų lubas nuo 2017 metų. Tam pasipriešino 9, o susilaikė 16 parlamentarų, tačiau per galutinį balsavimą dėl viso įstatymo pritrūko kvorumo. Gali būti, kad dėl jo dar bus balsuojama ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MU MU

MU MU portretas
ŠUSTAUSKAI,AŪŪŪŪŪŪ. Ruoškis paradui

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Budbergytė apsiskelbė visiems, kad bus įvesti nauji mokesčiai. Dabar jau aiškina, kad naujų mokesčių įvesti neplanuojama. Toks mergužėlės blaškymasis gali reikšti tik viena – greitai pasaulį išvys mūsų nelaukiamas ir nemylimas mokestinis netyčiukas.

RR

RR portretas
Ir vėl mokesčius didinti. Kodėl nėra pasiūlymo - 50% sumažinti valstybės tarnautojų ir seimo narių skaičių.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių